search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:30
MENU CLOSE

Κούρδοι Συρίας για Τουρκία: Εισήλθε σε συριακό βάλτο- Τι απαντά ο Ερντογάν

24.08.2016 09:20
Κούρδοι Συρίας για Τουρκία: Εισήλθε σε συριακό βάλτο- Τι απαντά ο Ερντογάν - Media

Ο ηγέτης του κουρδικού κόμματος της Συρίας, Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), Σαλέχ Μουσλέμ , σε ανάρτησή του στο twitter σχολίασε την είσοδο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Συρία λέγοντας πως η Τουρκία εισέρχεται σε έναν «βάλτο με την επιχείρησή της αυτή και πως θα ηττηθεί εκεί, όπως και το Ισλαμικό Κράτος.

«Η Τουρκία είναι σε συριακό βάλτο. Θα ηττηθεί όπως το Daesh», έγραψε ο Μοσλέμ στο Twitter στα τουρκικά, αραβικά και αγγλικά.

Την ανάρτηση του Σαλέχ Μοσλέμ δεν άφησε ασχολίαστη ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του για την επιχείρηση στην Τζαραμπλούς ανέφερε πως « όλοι όσοι εικάζουν ποιο θα είναι το μέλλον της Τουρκίας [και της επιχείρησης] στη Συρία, ας προσέξουν καλύτερα τη δική τους θέση», λέγοντας μάλιστα πως οι επιθέσεις στην Τουρκία οφείλονται στην αστάθεια που επικρατεί στη Συρία λόγω της «τρομοκρατίας του Daesh και του PYD».

Ενώ και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε μια πρώτη του αντίδραση δήλωσε πως «το PYD με τις δηλώσεις του αυτές αποκάλυψε της πραγματικές του προθέσεις και θα πρέπει να αποσυρθεί ανατολικά του Ευφράτη και να μην συνεχίσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις εκεί». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:30