search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:43
MENU CLOSE

Νέο επεισόδιο στη «μάχη του μπουρκίνι»: To Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο χαρακτηρίζει την απαγόρευση «παράνομη» (Photos)

26.08.2016 13:42
Νέο επεισόδιο στη «μάχη του μπουρκίνι»: To Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο χαρακτηρίζει την απαγόρευση «παράνομη» (Photos) - Media
 
Mόλις μια εβδομάδα μετά την απόφαση τοπικού δικαστηρίου της Γαλλίας, σύμφωνα με την οποία η απαγόρευση του «μπουρκίνι», του ολόσωμου μαγιό που φορούν οι μουσουλμάνες στην πλαζ, είναι σύννομη, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας απεφάνθη ότι η απαγόρευση είναι παράνομη.
Στο δικαστήριο είχαν προσφύγει η Λίγκα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και μια οργάνωση κατά της ισλαμοφοβίας και εκτιμάται ότι η απόφαση θα δημιουργήσει δεδικασμένο για περίπου 30 πόλεις της νότιας Γαλλίας, όπου ισχύει η απαγόρευση, επί ποινή προστίμου 38 ευρώ. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο απεφάνθη ότι η απαγόρευση παραβιάζει το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας.
Ήδη, η αστυνομία περιπολεί τις πλαζ και κυριολεκτικά εκδιώκει όσες γυναίκες φορούν «μπουρκίνι», ενώ η απαγόρευση έχει «ανάψει τα αίματα» στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας με τον πρώην πρόεδρο της χώρας Νικολά Σαρκοζί να χαρακτηρίζει την ενδυμασία ως «πρόκληση» και τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς να καταδικάζει μεν τις διακρίσεις κατά των μουσουλμάνων, αλλά να προσθέτει ότι το «μπουρκίνι» είναι «πολιτικό σημάδι θρησκευτικού προσηλυτισμού».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:42