search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 02:28
MENU CLOSE

Ανησυχία στην Αντιτρομοκρατική για τη βόμβα στη Γεωργία Τσατάνη

13.10.2016 17:20
Ανησυχία στην Αντιτρομοκρατική για τη βόμβα στη Γεωργία Τσατάνη - Media
 
Προβληματισμό και πολλά ερωτηματικά σχετικά με τις μελλοντικές ενέργειες της οργάνωσης προκαλεί στην αντιτρομοκρατική η επανεμφάνιση, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα «σιγής» της νέας γενιάς της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς-FAI,  που με επιστολή τους  – λίγες ώρες μετά την έκρηξη του ισχυρού αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού  στην είσοδο της πολυκατοικίας επί της οδού Ιπποκράτους 112 στα  Εξάρχεια,  όπου  κατοικεί η Εισαγγελέας Εφετών  Γεωργία Τσατάνη. 
 
Στο περιληπτικό κείμενο, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις εννέα το πρωί της Πέμπτης, οι Πυρήνες θέλησαν να αποσαφηνίσουν τον συγκεχυμένο έως τότε στόχο της βομβιστικής επίθεσης. «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων».
 
Παρακάτω, ο συντάκτης του κειμένου αποσαφηνίζει τους λόγους για τους οποίους επιλέγει το σπίτι της Εισαγγελέως Εφετών, ως στόχος της τρομοκρατικής επίθεσης που αποτελεί το πρώτο από μια σειρά νέων  κτυπημάτων, που προετοιμάζει η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
 
«Η επιλογή της συγκεκριμένης δικαστικού έγινε για δύο βασικούς λόγους.
Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Γ. Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας (με το αζημίωτο βέβαια).
Ο δεύτερος λόγος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε την εισαγγελέα Τσατάνη ήταν η συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας». 
 
Ανησυχία στην Αντιτρομοκρατική,  για ενδεχόμενο μπαράζ επιθέσεων της ΣΠΦ. 
«Είναι προφανές ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με το πρώτο από μια σειρά  νέων κτυπημάτων, με την κωδική ονομασία  Σχέδιο Νέμεσις, στο σκεπτικό του σχεδίου Φοίνικας, πίσω από το οποίο αποδείχθηκε πως ήταν μέλη της πρώτης Γενιάς των Πυρήνων. Δείχνουν αποφασισμένοι και αδίστακτοι, αφού προειδοποιούν ότι σε αντίστοιχα μελλοντικά κτυπήματα θα υπάρξουν θύματα » ανέφεραν ανώτεροι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, βασιζόμενοι στα όσα γράφουν οι συντάκτες του κειμένου της ανάληψης ευθύνης. 
 
«Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί…», αναφέρεται στο δισέλιδο κείμενο της ανάληψης ευθύνης. 
 
Στο στρατηγείο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είναι διάχυτη επίσης η εντύπωση πως φυσικοί αυτουργοί της βομβιστικής επίθεσης είναι νέα , προσφάτως «στρατολογημένα» μέλη της οργάνωσης, νεαρά σε ηλικία με άγνοια κινδύνου και «τυφλή υποταγή στις εντολές των στρατολόγων τους». 
 
Εξ ου και η προχειρότητα, καθώς και ασάφεια του νεαρού άνδρα ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης τηλεφώνησε , με διαφορά πέντε λεπτών,  στην ιστοσελίδα  zougla.gr και την Εφημερίδα των Συντακτών προκαλώντας  -με τα όσα και το ότι είπε- σύγχυση σχετικά με το ποιος ήταν ο στόχος του τρομοκρατικού κτυπήματος. 
 
Έτσι, εξηγούν στην αντιτρομοκρατική και το πρωτόγνωρο για  ελληνική τρομοκρατική οργάνωση «διευκρινιστικό κείμενο» της ΣΠΦ για την ανάληψη ευθύνης, πριν από την κύρια προκήρυξη!
 
Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής είναι ένα αιματοβαμμένο μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα και στόχο δικαστικούς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς, στα πρότυπα του Σχεδίου Φοίνικας,  στο οποίο φαίνεται να στηρίζεται το νέο «Σχέδιο Νέμεσις»  της ΣΠΦ.
 
Το σχέδιο Φοίνικας , το χρονικό διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου το ΄13 με τις βόμβες στα ταπεράκια και τα παγιδευμένα ταχυδρομικά δέματα το χρονικό διάστημα μεταξύ Ιουνίου – Ιουλίου 2013, είχε σημάνει την επανεμφάνιση της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, ύστερα από δύο χρόνια σιωπής. 
 
Η «πρεμιέρα» είχε δοθεί στις 7 Ιουνίου του ’13 με την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο παγιδευμένο αυτοκίνητο της τότε Διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού κ. Μαρίας Στέφη.
 
Πέντε ημέρες αργότερα (12 Ιουνίου ) οι Πυρήνες είχαν κτυπήσει εκ νέου, με έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου. 
Στο πλαίσιο των παραπάνω, στην αντιτρομοκρατικη υπηρεσία φοβούνται ένα δεύτερο ισχυρό κτύπημα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό και δόθηκε εντολή για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλους τους πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων.
 
Εν τω μεταξύ πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει η απόφαση της πολιτικής και  φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ να αποσύρει στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου τους δύο αστυνομικούς, οι οποίοι τα έξι τελευταία χρόνια είχαν χρεωθεί την επιτήρηση και συνοδεία της κυρίας Τσατάνη.
 
Η ίδια η Εισαγγελέας Εφετών, στην ένστασή της προς την Επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ. που είχε αποφασίσει την ανάκληση των αστυνομικών είχε αναφέρει τις προειδοποιήσεις, όπως λέει, είχε λάβει από τους αστυνομικούς – συνοδούς της για ύποπτες κινήσεις αγνώστων ατόμων έξω από την πολυκατοικία του διαμερίσματος της στην οδό Ιπποκράτους, καθώς και για την αποστολή ύποπτου δέματος με παραλήπτη την ίδια, στη διεύθυνση του σπιτιού της. 
 
Χαρακτηριστικά, στο απόσπασμα  του κειμένου της ένστασης η κ. Τσατάνη ανέφερε τα εξής:
 
«Επισημαίνω επίσης ότι έχει συμβεί κατόπιν αναφορών των αστυνομικών της ασφαλείας μου να έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία δια ύποπτον παρακολούθηση ατόμων έξωθεν της κατοικίας μου, όπως επίσης και δια αποστολήν υπόπτου δέματος έξωθεν της θύρας εισόδου της οικίας μου»  ενώ προσθέτει: «Το τελευταίο εξάμηνο έχουν κληθεί οι αστυνομικοί της ασφάλειας μου κατόπιν επείγοντος αιτήματος του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και έχουν λάβει οδηγίες από την προϊσταμένη αρχή για την επαύξηση των μέτρων ασφαλείας μου και την εντατικοποίηση της παρακολουθήσεως όλου του προγράμματος των κινήσεων μου δια λόγους που αφορούν εις την προστασίαν της ζωής μου και της σωματικής μου ακεραιότητας όπως και πράττουν ανελλιπώς».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06