search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:18
MENU CLOSE

Φαβορί ο Ταγιάνι για την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου

17.01.2017 11:14
Προειδοποίηση Ταγιάνι προς τη Μόσχα για την Αζοφική Θάλασσα - Media

 

Καθαρό προβάδισμα στον υποψήφιο του ΕΛΚ Αντόνιο Ταγιάνι έναντι του υποψηφίου των Σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα δίνει η τρίτη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, στον τρίτο γύρο της ψηφοφορίας, ο Ταγιάνι έλαβε 291 ψήφους, και ο Πιτέλα 199, ενώ η Χέλγκα Στήβενς έπεσε στις 58 ψήφους. Η τέταρτη και τελευταία ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ, ώρα Ελλάδας.

Νωρίτερα, στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας, ο Ταγιάνι έλαβε 287 ψήφους, έναντι 200 του Πιτέλα, ενώ, μάλλον ρόλο ρυθμιστή στην τελευταία ψηφοφορία θα παίξουν οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντόνιο Ταγιάνι στον πρώτο γύρο έλαβε 274 ψήφους. Τον ακολουθεί ο Τζιάνι Πιτέλα με 183 ενώ τρίτη ήρθε η Χέλγκα Στίβενς με 77.

Η ανάδειξη του προέδρου μπορεί να διαρκέσει έως τέσσερις γύρους όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία. Για την ανάδειξη κατά τους πρώτους τρεις ένας υποψήφιος πρέπει να λάβει το 50% +1 ψήφους.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει νικητής, πρόεδρος αναδεικνύεται αυτός που θα έχει την πλειοψηφία στον τέταρτο γύρο των εκλογών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:18