search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:52
MENU CLOSE

Παίζει με τη φωτιά η Τουρκία: Νέα ένταση στα Ίμια – Καταδιώξεις μεταξύ ελληνικών και τουρκικών σκαφών (Video)

19.02.2017 16:35
Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία -Τα πλοία της συνεχίζουν τις «βόλτες» στο Αιγαίο - Media
 
Η Άγκυρα συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά στα Ίμια, καθώς σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ και την Κυριακή υπήρξε ένταση στην περιοχή με ελληνικά και τουρκικά σκάφη να επιδίδονται σε «κυνηγητό», με τους Τούρκους να αμφισβητούν και πάλι τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τουρκικά ΜΜΕ, το νέο επεισόδιο στα Ίμια άρχισε το πρωί της Κυριακής και διήρκεσε μέχρι το μεσημέρι, όταν πλοία του ελληνικού λιμενικού παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα για έξι φορές.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τουρκικά πλοία καταδίωκαν για ώρες, τα ελληνικά σκάφη, ενώ προς συνδρομή τους έσπευσε και πλοίο που ανήκει στην ακτοφυλακή του Τουργκούτ-ρέις.
 
Τα ελληνικά πλοία περνούσαν μπροστά από τις βραχονησίδες, επί τρεις ώρες, λένε τα τουρκικά ΜΜΕ και υποστηρίζουν ότι κάποιες φορές μάλιστα ελληνικά και τουρκικά πλοία ήρθαν σχεδόν «πρόσωπο με πρόσωπο».
 
Όπως αναφέρεται οι προειδοποιήσεις μέσω ασυρμάτου «μπούκωσαν τις συχνότητες», όχι μόνο από την τουρκική πλευρά που καταδίωκε τα ελληνικά πλοία αλλά και από την ελληνική ακτοφυλακή, η οποία –αν και σε τουρκικά χωρικά ύδατα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα- ζητούσε από τα τουρκικά πλοία να απομακρυνθούν.
 
Οι παραβιάσεις διακόπηκαν για περίπου μισή ώρα, όταν πέρασε ένα μεταγωγικό πλοίο από την περιοχή.
 
Δείτε το βίντεο που μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ:
 


Το νέο σκηνικό έντασης που έστησαν οι Τούρκοι… από Enikos_gr

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, βουλευτής της αντιπολίτευσης στην Τουρκία είχε επιδοθεί σε… παραλήρημα κατά του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι παραχώρησε (!) στην Ελλάδα 17 τουρκικά νησιά στο Αιγαίο, εν αγνοία του τουρκικού λαού.
 
(πηγή βίντεο: ANT1, enikos.gr)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:51