search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:13
MENU CLOSE

Απίστευτο: Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε το ΕΣΥ της Βρετανίας – Χάος στα νοσοκομεία της χώρας

12.05.2017 15:43
Απίστευτο: Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε το ΕΣΥ της Βρετανίας - Χάος στα νοσοκομεία της χώρας - Media

 

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι αρχές της Βρετανίας καθώς το ΕΣΥ της χώρας δέχεται μια πρωτοφανή κυβερνοεπίθεση, προκαλώντας χαωτικές καταστάσεις στα νοσοκομεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, σε πολλά νοσοκομεία της χώρας οι σέρβερ έχουν δεχθεί επίθεση από κυβερνοαπατεώνες οι οποίοι ζητούν λύτρα ύψους 300 δολαρίων σε Bitcoin (ransomware ονομάζεται αυτός ο τύπος κακόβουλου λογισμικού), απειλώντας ότι αν δεν ικανοποιηθούν εντός επτά ημερών θα διαγράψουν όλους τους φακέλους που βρίσκονται στους υπολογιστές.

Ήδη, πολλά νοσοκομεία αδυνατούν να παράσχουν υπηρεσίες σε ασθενείς και τους στέλνουν σε νοσηλευτικά ιδρύματα που δεν έχουν πέσει θύματα της επίθεσης, καθώς η μηχανογραφική υποδομή τους έχει «παγώσει» λόγω του κακόβουλου λογισμικού, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί ακόμα και να πεθάνουν ασθενείς στη διάρκεια της μεταφοράς τους από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.

Μέχρι ώρας τουλάχιστον 16 οργανισμοί του βρετανικού ΕΣΥ έχουν πέσει θύματα της κυβερνοεπίθεσης, ενώ οι διωκτικές αρχές θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης του φαινομένου. Παράλληλα, προσπαθούν να βρουν τρόπους να ξεκλειδώσουν τους υπολογιστές που έχουν προσβληθεί από το κακόβουλο λογισμικό, ενώ όλη η μηχανογραφική υποδομή έχει κλείσει στα νοσοκομεία που έχουν πέσει θύματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δεχθούν ασθενείς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:08