search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:41
MENU CLOSE

Σάλος από βίντεο με αστυνομικούς να καταβρέχουν ΑΜΕΑ έξω από το ΑΤ Ομόνοιας

23.12.2019 11:34
Σάλος από βίντεο με αστυνομικούς να καταβρέχουν ΑΜΕΑ έξω από το ΑΤ Ομόνοιας - Media

 

Αίσθηση προκαλεί βίντεο που καταγράφει αστυνομικούς του τμήματος Ομόνοιας να καταβρέχουν με μάνικα άτομο με ειδικές ανάγκες, έξω από το κτήριο που στεγάζει το ΑΤ.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος και το οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα Documento, μία γυναίκα που χρησιμοποιεί πατερίτσα για να μετακινηθεί σέρνεται έξω από το κτήριο από δύο αστυνομικούς. Στη συνέχεια αστυνομικός με μάνικα καταβρέχει τη γυναίκα.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό έτυχε να είναι ο νομικός σύμβουλος της εφημερίδας, ο οποίος και προσήχθη όταν διαμαρτυρήθηκε για την απάνθρωπη συμπεριφορά των αστυνομικών.

ΕΛΑΣ: Συνελήφθησαν οι αστυνομικοί, διεξάγεται έρευνα

Με ανακοίνωσή του το βράδυ του Σαββάτου το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επιβεβαιώνει το περιστατικό, ενημερώνει δε ότι οι δράστες-αστυνομικοί συνελήφθησαν ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα.

«Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. 

ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη την κλιμάκωση της αστυνομικής καταστολής 

«Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη την κλιμάκωση φαινομένων βίας, καταστολής και αυθαιρεσίας των αστυνομικών οργάνων», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το τμήμα ΑΜΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Νέο περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας με τον εξευτελισμό και την κακοποιήσει ανάπηρης γυναίκας έρχεται να προστεθεί στα πρόσφατα. Το περιστατικό που έγινε στις 20 Οκτωβρίου του 2019 και το οποίο βγήκε στο φως της δημοσιότητας από βίντεο της εφημερίδας Documento, δείχνει αστυνομικούς να βρέχουν με το λάστιχο της βρύσης μια γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Τη νέα απαράδεκτη αστυνομική βία επιβεβαίωσε ετεροχρονισμένα μετά από δυο μήνες και η ΕΛΛΑΣ.

»Το άσπρο μαύρο επιχειρεί να κάνει το υπ. ΠΡΟ.ΠΟ, αλλά και πολλά κυβερνητικά στελέχη, τα ντοκουμέντα όμως από μαρτυρίες, καταγγελίες και από περιφερόμενα βίντεο δεν αφήνουν τον παραμικρό ενδοιασμό για τις απροκάλυπτα βίαιες αυταρχικές αστυνομικές μεθόδους. Όπως έλεγε και ο Αβραάμ Λίνκολν “Μπορείς να κοροϊδέψεις όλο τον κόσμο κάποιες φορές, μπορείς να κοροϊδέψεις κάποιον κόσμο όλες τις φορές, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλον τον κόσμο όλες τις φορές”.

»Το τμήμα Α.με.Α του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον εξευτελισμό και την κακοποίηση μιας ανάπηρης γυναίκας, αλλά και κάθε φαινομένου βίας, καταστολής και αυθαιρεσίας των αστυνομικών οργάνων. Καλεί τις οργανώσεις του αναπηρικού κινήματος και όλους τους ανάπηρους να καταδικάσουν τέτοιες αποτρόπαιες ενέργειες, να αντισταθούν και να αγωνιστούν για το δικαίωμα των αναπήρων στην ισότητα και την αξιοπρέπεια.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:39