search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:19
MENU CLOSE

Μητροπολίτης Φθιώτιδας: Οι ιερείς γλείφουμε από το πάτωμα την θεία κοινωνία αν πέσει κάτω (video)

09.03.2020 16:00
Μητροπολίτης Φθιώτιδας: Οι ιερείς γλείφουμε από το πάτωμα την θεία κοινωνία αν πέσει κάτω (video) - Media

 

Ότι θα μεταλάμβανε αμέσως μετά από φορέα κορωνοϊού δήλωσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας ο οποίος μάλιστα δίνοντας ακόμα περισσότερη έμφαση σημείωσε πως «οι ιερείς γλείφουμε την θεία κοινωνία από το πάτωμα αν πέσει».

Ο Μητροπολίτης Συμέων, όπως αναφέρει το lamianow σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε ότι «φυσικά και θα κοινωνούσα αμέσως μετά από κάποιον» που έχει προσβληθεί από κορωνοϊού, ενώ όπως σημείωσε «οι ιερείς γλείφουμε από το πάτωμα την θεία κοινωνία αν τυχόν πέσει κάτω».

Μάλιστα απαξίωσε ακόμα και το μέτρο που πολλοί προτείνουν, δηλαδή οι πιστοί να φέρνουν μαζί τους κουταλάκια μιας χρήσεως, απαντώντας πως κάτι τέτοιο «θα ήταν αστείο και θα αναιρούσε το ίδιο το μυστήριο».

Το απόσπασμα από το 8:20 και έπειτα:

 

«Πάσχουμε πάντοτε από διπολισμούς από αυτούς οι οποίοι προσεγγίζουν και απαξιώνουν και βλασφημούν έναντι του Μυστηρίου και από αυτούς που δίνουν μια μαγική χροιά στο Μυστήριο λες και η Θεία Κοινωνία είναι πολυβιταμίνη που θα σε κάνει σούπερμαν. O Χριστός είναι η Θεία Κοινωνία δεν είναι το μαγικό το οποίο θα σε κάνει να μην αρρωσταίνεις ή να μην πεθαίνεις. Αλλά δεν μεταδίδει η ίδια τον ιό.

Άλλωστε ούτε κανείς μπορεί να μας τεκμηριώσει ποτέ ότι μεταδόθηκε κάποιος ιός μέσα από την Θεία Ευχαριστία. Όποιος το ισχυρίζεται αυτό ας μας το τεκμηριώσει. Ίσα ίσα υπάρχουν εκ του αντιθέτου μαρτυρίες και εμπειρία από την ζωή της Εκκλησίας μας. Αν γνώριζα ότι ο προηγούμενος πιστός έχει προσβληθεί από κορωνοιό, φυσικά και θα κοινωνούσα αμέσως μετά από εκείνον. Θυμηθείτε πως εμείς οι ιερείς γλείφουμε από το πάτωμα την θεία κοινωνία αν τυχόν πέσει κάτω. Αν με δείτε να εξαφανίζομαι για 15 ημέρες να καταλάβετε ότι κόλλησα. Το κακό είναι ότι θα πρέπει να μπει σε καραντίνα όλος ο νομός αφού συναντιέμαι καθημερινά με πολύ κόσμο, έχω συναντηθεί με χιλιάδες” σημείωσε και συνέχισε:

«Οι ιερείς μεταλαμβάνουμε τελευταίοι και αφού με το ίδιο κουταλάκι έχουν κοινωνήσει όλοι οι πιστοί. Δεν βάζουμε στο τάπερ όση κοινωνία περισσέψει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:18