search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:53
MENU CLOSE

O Χαρδαλιάς έβαλε σε… καραντίνα την πλατεία Αγίας Παρασκευής

06.05.2020 15:18
O Χαρδαλιάς έβαλε σε... καραντίνα την πλατεία Αγίας Παρασκευής - Media

 

Με το γνωστό αυστηρό ύφος που διατηρούσε σε όλη την περίοδο της σκληρής καραντίνας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για τον κορωνοϊό, και μετά το υπάιθριο πάρτι που στήθηκε στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, ανακοίνωσε πως κλείνει η πλατεία για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

«Η έκβαση αυτής της φάσης κρίνεται στις λεπτομέρειες, και πως η διαδικασία της σταδιακής άρσης των μέτρων αποτελεί συλλογική προσπάθεια», διαμήνυσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Κάθε φορά που παρακάμπτουμε τις οδηγίες, τα επόμενα στάδια άρσης των μέτρων απομακρύνονται, υπογράμμισε εξίσου και κατέστησε σαφές πως το καθημερινό μας στοίχημα είναι η ανάγκη αυστηρής τήρησης όλων των κανόνων ατομικής προστασίας και υγιεινής».

Ενημέρωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε ελέγχους σε όλη τη χώρα χθες το βράδυ, κατά τις οποίες βεβαιώθηκαν παραβάσεις, έγιναν συλλήψεις και ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες διώξεις σε 6 περιπτώσεις, και δη σε 3 περιπτώσεις στη Λάρισα, μία στη Λαμία, μία στο κέντρο της Αθήνας και μία στην Κηφισιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση και κάλεσε τους ιδιοκτήτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα και τις οδηγίες, λέγοντάς πως η συμπεριφορά της θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες δύο ημέρες στην Αγία Παρασκευή, είπε πως δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση και κόπωση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών. Χθες Τρίτη επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού.

Ως εκ τούτου, ανακοίνωσε πως η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες και ο σεβασμός στην προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας που τηρεί τα μέτρα και ακολουθεί τις οδηγίες, επιβάλλει τη λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα. Ενημέρωσε ειδικότερα ότι εδώ και αρκετά λεπτά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται στον χώρο, και η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή θα παραμένει καθημερινά κλειστή από τις 9 το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί και μέχρι νεότερας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:52