search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:41
MENU CLOSE

Κρίσιμες ώρες: Σύσκεψη Μητσοτάκη με επιστήμονες για τον κορωνοϊό – Πιο κοντά στο lockdown η Αττική

04.11.2020 14:14
Ο «χάρτης της πανδημίας»: «Φως στον ορίζοντα» - Καλύτερα τα στοιχεία για τις «επίμαχες» περιοχές - Media
 
Κρίσιμες αναμένεται να είναι οι επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες, για τις αποφάσεις που η κυβέρνησης θα κληθεί να λάβει σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, με επίκεντρο, πλέον (αφού η Θεσσαλονίκη ήδη έχει «κλείσει») την Αττική.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida.gr, προς το παρόν δεν έχει ληφθεί η απόφαση για lockdown στην Αττική, ωστόσο στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός από τη διάδοση του κορωνοϊού στην πρωτεύουσα. Παρότι αποτελεί απευκταίο σενάριο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμα και τις επόμενες ημέρες να ληφθούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα και στην Αττική.
 
Ο πρωθυπουργός έχει αυτή την ώρα τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, κατά την οποία αξιολογούνται όλα τα τελευταία στοιχεία. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη και όλα βρίσκονται στο τραπέζι.
 
Πάντως, η πίεση που δέχονται και τα νοσοκομεία της Αθήνας δεν αφήνει πολλά περιθώρια, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι πρώτο μέλημα αποτελεί η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Υπό αυτές τις συνθήκες βρισκόμαστε πολύ κοντά στην απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.
 
Ο κίνδυνος διασποράς του ιού με ταξίδια από και προς τις «κόκκινες» περιοχές είναι μεγάλος και προκειμένου να αποφευχθεί, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται να τις απαγορεύσει πριν από το Σαββατοκύριακο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:41