search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:13
MENU CLOSE

ΕΛΤΑ Courier:  Σταματούν οι παραλαβές μέσα στις γιορτές – «Φράκαρε» το σύστημα

24.12.2020 16:59
ΕΛΤΑ Courier:  Σταματούν οι παραλαβές μέσα στις γιορτές – «Φράκαρε» το σύστημα - Media

 

Την αδυναμία συνέχισης της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας την περίοδο τον γιορτών παραδέχεται με ανακοίνωσή της η ΕΛΤΑ Courier, η οποία σταματά να παραλαμβάνει νέα δέματα από τις 28 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, λόγω της έκρηξης στη ζήτηση υπηρεσιών ταχυμεταφορών αυτό το διάστημα, η εταιρίεια θα αρχίσει να παραλαμβάνει νέα δέματα μετά τις 8/1/2021.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί πελάτες,
Όπως ήδη γνωρίζετε, η υπέρμετρη ζήτηση υπηρεσιών ταχυμεταφορών αυτό το διάστημα, έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση με δυσκολίες και καθυστερήσεις στις παραδόσεις των προϊόντων, για το σύνολο της αγοράς. Παρά την έγκαιρη προετοιμασία της ΕΛΤΑ Courier (αύξηση των τετραγωνικών μέτρων στα Κέντρα Διαλογής, εκτεταμένες προσλήψεις προσωπικού, αύξηση του στόλου, επέκταση του Δικτύου με νέα σημεία εξυπηρέτησης, τροποποιήσεις στην παραγωγική διαδικασία για εξοικονόμηση χρόνου, νέες προμήθειες, συνεργασίες με άλλες εταιρείες κλπ.), οι πρωτοφανείς συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί επιβαρύνουν ασύμμετρα το δίκτυο.

Σε αυτή τη συγκυρία και έπειτα από περαιτέρω αύξηση του όγκου διακινηθέντων αντικειμένων λόγω δυσμενών συνθηκών σε όλη την αγορά των ταχυμεταφορών, καλούμαστε να αναζητήσουμε άμεσες λύσεις για την εξομάλυνση των αποστολών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να διασφαλιστεί η σταδιακή εξομάλυνση της λειτουργίας του δικτύου και να επιστρέψουμε στα συνήθη χρονικά επίπεδα διακίνησης των αποστολών, προχωρούμε σε διακοπή παραλαβών από τη Δευτέρα 28.12.20 έως και την Παρασκευή 08.01.21. Ζητούμε την κατανόησή σας σε αυτή την προσπάθεια, η οποία είναι επιβεβλημένη εκ των συνθηκών και αναγκαία για τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησής σας».

Μεγάλα τα προβλήματα στον κλάδο

Η δεύτερη καραντίνα είναι φανερό πως έφερε τις ελληνικές εταιρείες courier πολύ πέρα από τα όρια των αντοχών, καθώς και τα ηλεκτρονικά καταστήματα μεγάλων αλυσίδων, κυρίως παιχνιδιών. Η αλήθεια είναι ότι το ολικό lockdown των φυσικών καταστημάτων στο λιανεμπόριο έφερε στις πλάτες του κλάδου μεταφορών και logistics ένα πραγματικά ασήκωτο βάρος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τέσσερις από τους leaders του κλάδου ταχυμεταφορών, η ACS, η Γενική Ταχυδρομική, η Speedex και η ΕΛΤΑ Courier, αναγκάστηκαν να βγάλουν ανακοινώσεις λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισαν στο να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50