search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:11
MENU CLOSE

Αποπομπή του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας μετά τον σάλο με το απίστευτο έγγραφο εμβολιασμού

05.01.2021 13:30
Αποπομπή του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας μετά τον σάλο με το απίστευτο έγγραφο εμβολιασμού - Media

 

Tην παραίτηση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας ζήτησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά από καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ διακίνηση απίθανου εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, έκανε λόγο για «τρομοκράτηση του προσωπικού», καθώς στο έγγραφο που διακινήθηκε και που θα έπρεπε να υπογράψουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, αναφέρεται ότι συναινούν στον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, «παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμα και θανατηφόρες».

Στο έγγραφο, αναφέρεται και δεύτερη επιλογή: «Δεν συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ακόμη κι αν γνωρίζω τους κινδύνους της νόσου».

Ο Βασίλης Κικίλιας έδωσε εντολή στον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση του εγγράφου από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:00