search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:00
MENU CLOSE

Ταυτοποιήθηκε άγνωστος έως σήμερα πίνακας ως έργο του Ελ Γκρέκο (Photo)

09.01.2021 14:52
Ταυτοποιήθηκε άγνωστος έως σήμερα πίνακας ως έργο του Ελ Γκρέκο (Photo) - Media

 

Ένας μικρός πίνακας του Ιησού να φοράει το αγκαθωτό στεφάνι και να κουβαλάει τον σταυρό, ταυτοποιήθηκε ως δημιούργημα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, του σπουδαίου ζωγράφου που έμεινε γνωστός ως Ελ Γκρέκο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής El Pais, το έργο βρίσκεται στην κατοχή ιδιότη και ταυτοποιήθηκε ως δημιούργημα του Ελ Γκρέκο μετά από επισταμένη μελέτη του Κέντρου Τέχνης της Σύγχρονης Εποχής στο Πανεπιστήμιο της Λέιδα, στην Ισπανία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ARTnews (@artnews)

Χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια εντατικής δουλειάς, μελέτης και αναλύσεων για να διακριβωθεί ο δημιουργός του πίνακα. Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε συγκριτική ανάλυση με τους πίνακες του Θεοτοκόπουλου σε Τολέδο και Μαδρίτη. Η μελέτη διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για έργο του Ελ Γκρέκο, και όχι των μαθητών του.

Όσο για τους λόγους που ο εν λόγω πίνακας δεν έγινε γνωστός, είναι αρκετά πιθανό ο Ελ Γκρέκο να τον είχε κρατήσει στο εργαστήριό του και να μην τον φανέρωσε κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ενδεχομένως να χρησίμευε ως πρωτότυπο για άλλους πίνακες.

Ίσως όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές, να πρόκειται για έργο αφιερωμένο σε κάποιο μικρό παρεκκλήσι ή σε κάποιον ευγενή κληρικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:59