search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 20:33
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Χορεύουν» οι μεταλλάξεις σε Ισπανία και Ιταλία

05.02.2021 19:39
Κορωνοϊός: «Χορεύουν» οι μεταλλάξεις σε Ισπανία και Ιταλία - Media

 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ισπανία από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, καθώς έως τώρα έχει καταγράψει και τις τρεις παραλλαγές, τη βρετανική, τη νοτιοαφρικανική και την βραζιλιάνικη. 

Ένα πρώτο κρούσμα του βραζιλιάνικου στελέχους του νέου κορωνοϊού εντοπίστηκε στην περιοχή της Μαδρίτης, έγινε σήμερα γνωστό από τις περιφερειακές αρχές.

Στην Ισπανία, όπου οι περιφέρειες είναι αρμόδιες για τα θέματα υγείας, είναι η πρώτη φορά που ένα κρούσμα του βραζιλιάνικου στελέχους επιβεβαιώνεται επισήμως από μια περιφέρεια.

Τουλάχιστον δύο κρούσματα του νοτιοαφρικανικού στελέχους καταγράφηκαν προσφάτως στη χώρα.

Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε την ώρα που η κυβέρνηση της Ισπανίας περιόρισε αυστηρά, από την Τετάρτη, τις αφίξεις από τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία. Μονάχα οι επιβάτες που έρχονται από τις δύο αυτές χώρες και έχουν ισπανική υπηκοότητα ή υπηκοότητα Ανδόρας, είτε διαμένουν στην Ισπανία ή στην Ανδόρα μπορούν να εισέλθουν στην Ισπανία.

Το πρώτο κρούσμα με το βραζιλιάνικο στέλεχος του ιού, που καταγράφηκε στην περιοχή της Μαδρίτης, αφορά έναν 44χρονο άνδρα, ο οποίος έφθασε στη χώρα από τη Βραζιλία στις 29 Ιανουαρίου, στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, αναφέρουν οι ισπανικές αρχές σε ένα δελτίο τύπου.

Έχοντας επιβιβαστεί στο αεροσκάφος με ένα αρνητικό PCR τεστ, στη συνέχεια διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό κατά την άφιξή του, προτού λίγο μετά ανιχνευτεί στον 44χρονο το βραζιλιάνικο στέλεχος.

Το βρετανικό στέλεχος έχει ήδη εξαπλωθεί στην Ισπανία, όπου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 449 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη καταγραφεί.

Ανησυχία και στην Ιταλία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 14.218 κρούσματα, και 377 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 270. 507 διαγνωστικά τεστ, το 5,2% των οποίων προέκυψε θετικό.

Χθες τα κρούσματα ήταν 13.659, με 422 θανάτους. Σε σχέση με χθες, στις ΜΕΘ της χώρας βρίσκονται 9 λιγότεροι ασθενείς με κορωνοϊό και στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 168 λιγότεροι.

Σε ότι αφορά τις περιοχές με περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (2.504) και ακολουθούν η Καμπανία (1.665) με πρωτεύουσα την Νάπολη και η Εμίλια Ρομάνια (1.364) με κύρια πόλη την Μπολόνια.

«Η κατάσταση δεν είναι ιδιαίτερα καθησυχαστική, αλλά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, έως τώρα οδήγησαν στην σταθεροποίηση των κρουσμάτων», δήλωσε ο Τζάνι Ρέτσα, διευθυντής του τομέα πρόληψης του ιταλικού υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα η διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών, διότι οι παραλλαγές του ιού παρουσιάζουν υψηλότερη μεταδοτικότητα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 20:30