search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:46
MENU CLOSE

Το χρονικό της επίθεσης Στύλιου στην Κανέλλη, που οδήγησε στην αποπομπή του (Video)

06.11.2014 10:07
Το χρονικό της επίθεσης Στύλιου στην Κανέλλη, που οδήγησε στην αποπομπή του (Video) - Media

Έσπευσε να τα «μαζέψει» ο Γ. Στύλιος που ζήτησε συγγνώμη κι έκανε λόγο για «λεκτική υπερβολή» αφού πρώτα είχε ζωντανέψει» μνήμες από το τηλεοπτικό χαστούκι του Ηλ. Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη το πρωί στην αίθουσα Ολομέλειας της Βουλής.

Έσπευσε να τα «μαζέψει» ο Γ. Στύλιος που ζήτησε συγγνώμη κι έκανε λόγο για «λεκτική υπερβολή» αφού πρώτα είχε ζωντανέψει» μνήμες από το τηλεοπτικό χαστούκι του Ηλ. Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη το πρωί στην αίθουσα Ολομέλειας της Βουλής.
 
Τον Γ. Στύλιο, που υφυπουργοποιήθηκε στον τελευταίο ανασχηματισμό και ανέλαβε τη θέση του υπεύθυνου για θέματα σχολικού αθλητισμού, δεν τον ήξερε κανείς μέχρι σήμερα το πρωί.

Ήταν δε η πρώτη του φορά που απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.  

Πλέον, θα τον θυμούνται όλοι, ως τον υφυπουργό – και μάλιστα Παιδείας – που χρησιμοποίησε το παράδειγμα του Κασιδιάρη για να … αντιμετωπίσει τη Λιάνα Κανέλλη, η οποία αισθάνθηκε να στοχοποιείται για δεύτερη φορά.  

Μη αντέχοντας τη σκληρή κριτική της Λιάνας Κανέλλη, της είπε: «Θέλετε Κασιδιάρη, θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Ο Στύλιος δεν θα γίνει Κασιδιάρης», είπε, υπονοώντας προφανώς το γνωστό χαστούκι.

Μάλιστα, μέχρι να ζητήσει συγγνώμη, εμφανιζόταν αμετανόητος για τις εκφράσεις του. Την ώρα που η Λιάνα Κανέλλη κατευθυνόταν προς το γραφείο του Πρωθυπουργού για να διαμαρτυρηθεί, ο Γ. Στύλιος επέμενε ότι δεν μπορεί να τον αποκαλεί "Μαρία Αντουανέτα", ζητώντας μάλιστα την "βοήθεια" των δημοσιογράφων στην παρουσίαση του θέματος.  

 
Διαβάστε αναλυτικά τους διαλόγους ΕΔΩ.

Η Λιάνα Κανέλλη δεν πίστευε αυτά που άκουγε εντός μάλιστα της αίθουσας της Ολομέλειας από έναν υφυπουργό της κυβέρνησης και από τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί η δίκη για το τηλεοπτικό χαστούκι: «Εγώ τον έκανα Κασιδιάρη; Κασιδιάρης ήταν από μόνος του. Σαν δεν ντρέπεστε…». Διαμαρτυρήθηκε μάλιστα και στον Προεδρεύοντα Ι. Δριβελέγκα που δεν επανέφερε στην τάξη τον υφυπουργό, ενώ στη συνέχεια πήγε στο γραφείο του Πρωθυπουργού για να διαμαρτυρηθεί, με τις φωνές της να ακούγονται στους διαδρόμους.  
 
Όπως ήταν φυσικό η αναφορά του υφυπουργού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο Πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης σε συνομιλία του λίγο αργότερα με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, διαβεβαίωσε ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων – καθώς η Ολομέλεια είχε ήδη κλείσει – θα ζητήσει συγγνώμη για αυτά που ακούστηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, δηλώνοντας τη στήριξη του Προεδρείου στην Λιάνα Κανέλλη. «Ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει», είπε, με την κ. Κανέλλη να τον ευχαριστεί, αλλά να δηλώνει ότι δεν καλύπτεται ούτε από τη συγγνώμη του Προέδρου, καθώς η υπουργική ιδιότητα και δη αυτή στο υπουργείο Παιδείας δεν είναι θέμα Κοινοβουλίου, όπως είπε.
 
Όλα τα παραπάνω συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης με αντικείμενο τα φαινόμενα του παιδικού υποσιτισμού στα σχολεία. Η κ. Κανέλλη κατήγγειλε τη δαπάνη τριών εκατομμυρίων ευρώ για τη διαφήμιση του προγράμματος υγιεινής διατροφής και όχι για τη δημιουργία δομών ώστε να παρέχεται ένα γεύμα την ημέρα στους μαθητές και τον κ. Στύλιο να υπερασπίζεται την καμπάνια.
 
«Μου ακουστήκατε ως τη Μαρία Αντουανέτα», του απάντησε η κ. Κανέλλη, υποστηρίζοντας ότι εδώ τα παιδιά πεινούν και εκείνος μιλά για … παντεσπάνι.

«Εγώ κυρία Κανέλλη πήγα σε δημοτικό στην Αρτα, σε ένα ορεινό χωριό και δεν μεγάλωσα εκεί που μεγαλώσατε εσείς», της είπε ο υφυπουργός,  με την κ. Κανέλλη να αποχωρεί διαμαρτυρόμενη μετά και τη φραστική επίθεση που δέχτηκε.

Λίγο αργότερα ο υφυπουργός Παιδείας ζήτησε συγγνώμη μπροστά στις κάμερες κάνοντας λόγο για "λεκτική υπερβολή", ενώ έσπευσε να καταδικάσει τις πρακτικές Κασιδιάρη…

KKE: Η κυβέρνηση επιβραβεύει την Χρυσή Αυγή

Σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την προκλητική συμπεριφορά του υφυπουργού Παιδείας αναφέρει: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει την προκλητική συμπεριφορά του υφυπουργού Παιδείας Γ. Στύλιου, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη για τον υποσιτισμό των παιδιών ζητώντας δωρεάν γεύματα στα σχολεία, κατέφυγε -σε πρωτοφανή για τα αστικά κοινοβουλευτικά ήθη- σε κακοήθη φραστική επίθεση στη βουλευτή του ΚΚΕ.

Η απαράδεκτη αυτή στάση, που επιβραβεύει τις αθλιότητες της Χρυσής Αυγής, αφήνει έκθετη την κυβέρνηση η οποία έχει ευθύνη να τοποθετηθεί δημόσια». 
Από τον Κορυδαλλό, όπου παραμένει κρατούμενος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, με την ιδιότητα του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής, είπε: Όποιος τολμήσει να πει μια αυτονόητη αλήθεια για την αριστερά της Εκάλης, με τα πολλά λεφτά και το ύφος βαρύμαγκα, τον τρώει το μαύρο σκοτάδι. Δυστυχώς, η χώρα χάνεται, οι πολίτες πεθαίνουν από ανέχεια και το πολιτικό σύστημα ασχολείται με "Στύλιους" και "Κανέλλους", δηλαδή ασήμαντα πρόσωπα που φέρουν όμως ακέραια ευθύνη για την παρακμή της Ελλάδος.»

ΣΥΡΙΖΑ: «Τεράστια προσβολή για τη δημοκρατία»
 
Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο καταδικάζει τα σχόλια του υφυπουργού Παιδείας προς τη Λιάνα Κανέλλη.
 
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Η επίθεση του υφυπουργού Παιδείας στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη δεν συνιστά μόνο μέγιστη χυδαιότητα. Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και καμία “συγνώμη” δεν μπορεί να τις ξεπλύνει».

ΠΑΣΟΚ: «Πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη» η στάση του Γιώργου Στύλιου
 
Την «πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη» στάση του Γιώργου Στύλιου, απέναντι σε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, καταδίκασε απερίφραστα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα και με την οποία καλούσε τον πρωθυπουργό «να αποδοκιμάσει έμπρακτα τη συμπεριφορά του μέλους της κυβέρνησης και βουλευτή της ΝΔ».
 
Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά καθ' υπέρβαση κάθε μέτρου και δεοντολογίας που πλήττει κατάφωρα το κύρος του Κοινοβουλίου.
 
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζει κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά από όποιον και αν προέρχεται, θεωρώντας ότι πρέπει όλοι από τη θέση τους να συμβάλουν στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και των αρχών του Κοινοβουλευτισμού», σημειώνει. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:38