04/06/2020 02:49:59
7.11.2009

Συνέδριο... ψυχοθεραπείας στη Νέα Δημοκρατία

Συνέδριο... ψυχοθεραπείας στη Νέα Δημοκρατία - Media

Σαββατοκύριακο έντασης και επικύρωσης ειλημμένων αποφάσεων για τη Ν.Δ. Το έκτακτο συνέδριο του κόμματος την πρώτη μέρα θα επικυρώσει, ως όργανο αρμόδιο από το καταστατικό, την εκλογή του νέου αρχηγού από τα μέλη της Ν.Δ. Η δεύτερη μέρα (Κυριακή) είναι προορισμένη για ομαδική εκτονωτική... ψυχοθεραπεία, καθώς το βήμα θα είναι διαθέσιμο σε όποιον σύνεδρο το επιθυμεί να πει τον... πόνο του για την ήττα της παράταξης.

Μόνο που εδώ ακριβώς ίσως γίνει της κακομοίρας. Άλλωστε την πρώτη μέρα, που θα είναι αφιερωμένη στην (κατά πάσα πιθανότητα...) τελευταία ομιλία Καραμανλή σε τόσο ευρύ κομματικό ακροατήριο, στις ομιλίες των υποψηφίων αρχηγών και κάποιων θεσμικών αστέρων του κόμματος, αλλά και στις ψηφοφορίες επί των προτεινόμενων καταστατικών αλλαγών στην εκλογή προέδρου, οι πιθανότητες να δούμε μεγάλη ένταση δεν είναι σοβαρή.

Μια συζήτηση, όμως, όπως η κυριακάτικη, για τα αίτια της ήττας και την επερχόμενη εκλογή νέου προέδρου είναι ίσως η καλύτερη αφορμή ώστε οι δευτερότριτοι «φρουροί» των δύο επικρατέστερων (Ντόρας και Σαμαρά) να βγάλουν τα μαχαίρια. Και τότε ίσως χυθεί πολύ αίμα.

Φανταστείτε, για παράδειγμα, μια αναμέτρηση... του Μιχαλολιάκου με τον Μεϊμαράκη ή τον Γιακουμάτο. Υπολογίστε επίσης ότι πολλοί ΟΝΝΕΔίτες θα έχουν παραταχθεί έτοιμοι, αν χρειαστεί, να δώσουν τη μάχη της γιούχας – και όχι μόνο... Μεγάλο γλέντι!

 

Η διαδικασία

Οι εργασίες ξεκινούν στις 11 πρωί Σαββάτου, με την ομιλία του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρη Σιούφα. Θα ακολουθήσει η εισήγηση της ομόφωνης απόφασης της Κ.Ε. από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Λευτέρη Ζαγορίτη.

Έπειτα ο απερχόμενος αρχηγός Κ. Καραμανλής θα ανέβει στο βήμα. Αναμένεται να εξαντλήσει τον χρόνο του με τετριμμένες παροτρύνσεις περί ενότητας...

Εν συνεχεία θα μιλήσουν με αλφαβητική σειρά (Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης) οι διεκδικητές του... θρόνου.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου θα κλείσουν με την ψηφοφορία για την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού.

Αν προκύψει κάτι ενδιαφέρον την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, αυτό θα έχει να κάνει με τους τόνους που θα χρησιμοποιήσουν στην αντιπαράθεσή τους οι δύο επίδοξοι ηγέτες (Ντόρα και Σαμαράς). Όπως λένε οι γνωρίζοντες, οι τόνοι θα εξαρτηθούν και από τις διαβουλεύσεις που εξελίσσονται στο παρασκήνιο από τους επιτελείς των δύο μονομάχων με στόχο το μερίδιο της πίτας που «περισσεύει» μετά την αποχώρηση του Αβραμόπουλου από την κούρσα της διαδοχής.

 

Στην ποδιά του Αβραμόπουλου

Θα πρέπει να σημειωθεί – κι αυτό έχει ίσως τη σημασία του – ότι η Ντόρα συναντήθηκε με τον Αβραμόπουλο την Παρασκευή πριν από την έναρξη του Συνεδρίου. Ο Σαμαράς περιμένει...

Πάντως ο τέως υπουργός Υγείας, ο οποίος πιθανότατα θα ανοίξει τη συζήτηση της Κυριακής μεταξύ των συνέδρων, δεν φέρεται διατεθειμένος προς το παρόν να ξανοιχτεί και δημοσίως να μολογήσει με ποιον θα πάει και ποιον θ’ αφήσει. Τι να τα κάνεις όμως τα λόγια; Αυτή είναι μια από τις περιπτώσεις που περισσότερο και ευκρινέστερα μιλάνε τα μάτια...

Σε κάθε περίπτωση, αν δείτε κόκκινα ρυάκια να κυλούν πέριξ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, δεν θα είναι εφέ από τη νέα ταινία του Ταραντίνο. Θα πρόκειται απλώς για το έκτακτο συνέδριο της Ν.Δ.!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.