search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:11
MENU CLOSE

H lifestyle φωτογράφιση του Γιάνη Βαρουφάκη για το Paris Match (Photos)

13.03.2015 08:30
H lifestyle φωτογράφιση του Γιάνη Βαρουφάκη για το Paris Match (Photos) - Media

Στο εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό Paris Match παραχώρησε συνέντευξη ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος φωτογραφήθηκε μάλιστα με τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου, στο σπίτι τους στο κέντρο της Αθήνας

Στο εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό Paris Match παραχώρησε συνέντευξη ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος φωτογραφήθηκε μάλιστα με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου στο σπίτι τους στο κέντρο της Αθήνας.

Η Δανάη Στράτου και ο Γιάνης Βαρουφάκης αγκαλιασμένοι στην ταράτσα του σπιτιού τους που “βλέπει” Ακρόπολη, εκείνη να “πηδά” στην αγκαλιά του, εκείνος να παίζει πιάνο (χωρίς παρτιτούρα), να διαβάζει το National Conflict κι εκείνη να τον κρατά, τρυφερά, από τους ώμους ή να τρώνε ψαρικά, πίνοντας λευκό κράσι.

«Ποτέ δεν τέθηκε θέμα Grexit», λέει στη συνέντευξη που φέρει τον τίτλο “Γιάνης Βαρουφάκης. Πριν από τη μάχη” και η οποία θα δημοσιευτεί 18 Μαρτίου.

Αναφερόμενος στον σάλο που προκλήθηκε μετά τις δηλώσεις του περί δημοψηφίσματος για το ευρώ, είπε πως ήταν το αποτέλεσμα μίας απεχθούς ενέργειας του δημοσιογράφου της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Serra και πως “είναι επιβλαβές μόνο και να το συζητάμε”

Παράλληλα,  σχετικά με το πού βρίσκεται η Ελλάδα, από θέμα οικονομικής πλευράς ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η χώρα μας έχει χάσει την πρόσβαση στις αγορές από το 2010.

«Δυστυχώς, η Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισαν να απαντήσουν σε αυτή την πτώχευση με την χορήγηση  σημαντικού δανείου. Όμως, οι αριθμοί απέδειξαν ότι αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό το επαναλαμβάνω τα τελευταία πέντε χρόνια. Αυτό το “φάρμακο” δεν λύνει τίποτε από το πρόβλημα. Κοιτάξτε που ακριβώς βρισκόμαστε. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, η κρίση δεν έχει τελειώσει παρά τις τεράστιες προσπάθειες των Ελλήνων. Οι Έλληνες υποβλήθηκαν σε περιορισμούς, υπέστησαν περικοπή στις συντάξεις, τους μισθούς, τις κρατικές δαπάνες. Και ταυτόχρονα οι φόροι τους αυξήθηκαν, οι φόροι των αδυνάτων και όχι των πλουσίων», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση για το αν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με κάποιους από τους συνομιλητές του στο Eurogroup, όπως τον κ. Ντάισελμπλουμ ή τον κ. Σόιμπλε, παραδέχεται ότι κάποιες φορές υπάρχουν εντάσεις στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Υπάρχουν ορισμένες φορές εντάσεις. Τα τεχνικά κλιμάκια του Eurogroup έχουν αυτό που λέω εγώ μία φυσική θεσμική αδράνεια. Δεν υπάρχει θεσμός που να του αρέσει να αλλάζει», λέει αλλά τονίζει:  «Έχω το μεγαλύτερο σεβασμό για τον κ. Σόιμπλε. Οι συζητήσεις μας ήταν πάντοτε ευχάριστες και πολιτισμένες».

Photos: getty images

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:11