search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:48
MENU CLOSE

Μ. Σχοινάς: Στα τεχνικά κλιμάκια η διαπραγμάτευση (Video)

30.03.2015 11:57
Μ. Σχοινάς: Στα τεχνικά κλιμάκια η διαπραγμάτευση (Video) - Media

Επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς ότι δεν έχει επιτευχθεί η απαραίτητη πρόοδος στο Brussels Group που θα οδηγήσει σε Εurogroup, ώστε να ξεκλειδώσει η δόση προς την Ελλάδα. 

 

Επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς ότι δεν έχει επιτευχθεί η απαραίτητη πρόοδος στο Brussels Group που θα οδηγήσει σε Εurogroup, ώστε να ξεκλειδώσει η δόση προς την Ελλάδα.  

Θετικό σημάδι που δείχνει τη βούληση και τη σοβαρότητα όλων των πλευρών να διαβουλευθούν με εποικοδομητικό τρόπο, συνιστά το γεγονός ότι οι συζητήσεις των εμπειρογνωμόνων διεξήχθησαν όλο το σαββατοκύριακο και συνεχίζονται και σήμερα, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι οι συζητήσεις είναι εποικοδομητικές και βρίσκονται σε εξέλιξη από την προηγούμενη Παρασκευή στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Brussels Group, αλλά, όπως σημείωσε, «δεν έχουμε ακόμη φτάσει σε συμφωνία και για τον λόγο αυτόν οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και στην Αθήνα για τη συλλογή στοιχείων». Στόχος όλων αυτών των διαβουλεύσεων είναι να διασφαλιστεί ότι αυτός ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων είναι αξιόπιστος και ολοκληρωμένος, δήλωσε ο Μ. Σχοινάς. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες των συζητήσεων, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συνεχίζοντας ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) θα συζητήσει το ελληνικό ζήτημα στην επόμενη συνεδρίασή της, προκειμένου να διερευνηθεί ο καλύτερος τρόπος για να υπάρξει πρόοδος. Ανέφερε, επίσης, ότι ενδέχεται να υπάρξει τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης πριν από το Πάσχα των καθολικών και άλλη μία συνεδρίαση, η οποία είναι ήδη προγραμματισμένη για τις 8 Απριλίου.

Τέλος, ο Μ. Σχοινάς επανέλαβε ότι αρμόδιο όργανο για την εκταμίευση των δόσεων είναι το Eurogroup, σε συνέχεια προπαρασκευαστικών συζητήσεων στο επίπεδο Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:48