search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:25
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 21-04-2015

21.04.2015 05:26
Είστε βραδινός τύπος; Πόσο κινδυνεύετε από διαβήτη - Media

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης:

 

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Κεραυνοί για την αποφυλάκιση του Ξηρού από τιs ΗΠΑ”

Η εφημερίδα γράφει ότι “σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία η Ελλάδα αναζητεί συμμάχους, ήρθαν οι κεραυνοί από τις ΗΠΑ με αφορμή την «απελευθέρωση» Ξηρού για να προκαλέσουν νέους πονοκεφάλους στο Μαξίμου”.

ΕΘΝΟΣ: “Ρουκέτα από ΗΠΑ για τον Ξηρό”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ προκαλεί η ψήφιση του νόμου που ανοίγει τον δρόμο για αποφυλάκιση του Σ. Ξηρού. «Μη φιλική πράξη» τη χαρακτήρισε ο πρέσβης Ντ. Πιρς. Απέρριψε τις επικρίσεις η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ο νόμος δεν οδηγεί σε καμία απελευθέρωση τρομοκρατών. Το θέμα συζητήθηκε και στη συνάντηση Τζ. Κέρι – Ν. Κοτζιά στην Ουάσιγκτον”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “«Πάρτε τα βουνά για να σωθείτε”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “μοναχοί του Αγίου Ορους αποκαλύπτουν: «Ολόκληρες οικογένειες μεταφέρονται σε ασφαλείς τοποθεσίες, εκτός των πόλεων»…”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα και συμμάχους”

Η εφημερίδα γράφει ότι “με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση «σκουπίζει» υποχρεωτικά 8,8 δισ. ευρώ από καταθέσεις φορέων και ΟΤΑ. Με προσφυγές απαντούν Δήμαρχοι και περιφερειάρχες”.

ΕΣΤΙΑ: “Ο γεννήτωρ της ανεργίας”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “το BBC προέβαλε προ ημερών μία εξαιρετική έρευνα με θέμα την εργατική νομοθεσία στην Γαλλία. Από τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν προέκυψε αβίαστα το συμπέρασμα ότι ένας από τους κύριους λόγους που είναι σήμερα τόσο υψηλή η ανεργία στην Γαλλία, είναι η δαιδαλώδης εργατική νομοθεσία και οι υπέρμετρες υποχρεώσεις που βαρύνουν τους εργοδότες”.

Η ΑΥΓΗ: “Μεσόγειος: Το ναυάγιο των ευρωπαϊκών αξιών”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “στα ανοιχτά της Λιβύης ξεπερνούν τους 900 οι νεκροί πρόσφυγες. «Θύματα της εκμετάλλευσης και των πολέμων» τους χαρακτήρισε ο Πάπας. Τρεις νεκροί έξω από τη Ρόδο. «Αρκετά» βροντοφώναξε από προχθές ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Γενναία και λιγότερο σκληρή προσέγγιση» ζήτησε από την Ευρώπη ο ΟΗΕ”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Πνίγονται στην υποκρισία”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ακόμη τρεις μετανάστες χάθηκαν στις ακτές της Ρόδου, όταν τσακίστηκε το πλοιάριο που τους μετέφερε. Σώθηκαν 90, ενώ μετά τη νέα τραγωδία με εκατοντάδες νεκρούς στη Λαμπεντούζα, η Ε.Ε. προτείνει δέκα μέτρα-ευχολόγιο. Δικό της οδικό χάρτη καταθέτει η ελληνική κυβέρνηση. Εκτακτη ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής την Πέμπτη”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Πράξη εσωτερικού δανεισμού”

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “στην υποχρεωτική κατάθεση των διαθεσίμων δημοσίων φορέων και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), προκειμένου να αντιμετωπίσει το οξύ πρόβλημα ρευστότητας και να καλύψει βασικές υποχρεώσεις της”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Εγκλημα δίχως τέλος”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεσμεύτηκαν να σταματήσουν τους θανάτους προσφύγων στη Μεσόγειο αυξάνοντας τις διασώσεις και συλλαμβάνοντας τους διακινητές, συγκλονισμένοι από μία τραγωδία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ανοικτά των ακτών της Λιβύης”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Ο πόνος και η οργή να στραφούν ενάντια στους υπεύθυνους”

Η εφημερίδα αναφέρει “απανωτές έρχονται οι τραγικές ειδήσεις για το ανείπωτο δράμα των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, που πασχίζουν να δραπετεύσουν από τη φτώχεια και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, διασχίζοντας τη Μεσόγειο με καρυδότσουφλα στο έλεος των δουλεμπόρων με εκατοντάδες νεκρούς”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Επί Ξηρού ακμής οι σχέσεις με ΗΠΑ”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “προειδοποίηση ότι οι Αμερικανοί θα θεωρήσουν την αποφυλάκιση Σάββα Ξηρού εχθρική ενέργεια απηύθυνε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου”.

Kontranews: “6.000.000 εξαθλιωμένοι είναι έτοιμοι να εισβάλλουν στην Ελλάδα”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “έξι εκατομμύρια πεινασμένοι και εξαθλιωμένοι μετανάστες και πρόσφυγες, βρίσκονται ήδη σε κατάσταση ετοιμότητας, έχοντας ήδη οργανώσει με τη βοήθεια των δουλεμπόρων το πέρασμά τους στην Ελλάδα και την Ιταλία, με τελικό προορισμό ολόκληρη την Ευρώπη”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Θύελλα αντιδράσεων για τα αποθεματικά”

Η εφημερίδα σημειώνει “τα πυρά της αντιπολίτευσης, αλλά και δημάρχων και περιφερειαρχών συγκέντρωσε η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Οπως σημειώνουν, είναι αντισυνταγματική, ενώ προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη, καθώς και κινητοποιήσεις κατά της εφαρμογής της”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “«Χέρι» στα ταμεία 1.500 φορέων”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “δυσκολίες του Δημοσίου να καταβάλλει μισθούς-συντάξεις και τοκοχρεολύσια όσο οι εταίροι κρατούν κλειστή τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης καταδεικνύει η υποχρεωτική μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος των ταμειακών διαθεσίμων χιλιάδων δημόσιων φορέων”.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50