search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:13
MENU CLOSE

Tinos Food Paths: Εκεί που η υγιής επιχειρηματικότητα συναντά την αγάπη για την παράδοση

27.04.2015 14:40
Tinos Food Paths: Εκεί που η υγιής επιχειρηματικότητα συναντά την αγάπη για την παράδοση - Media

Κάπως έτσι θα μπορούσε να συμπυκνωθεί η ουσία της πρωτοβουλίας του Συλλόγου Επαγγελματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου (Σ.Ε.Κ.ΥΓ.Ε.Τ.), να προωθήσει τον γαστρονομικό τουρισμό.

Κάπως έτσι θα μπορούσε να συμπυκνωθεί η ουσία της πρωτοβουλίας του Συλλόγου Επαγγελματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου (Σ.Ε.Κ.ΥΓ.Ε.Τ.), να προωθήσει τον γαστρονομικό τουρισμό.

Τα μέλη του συλλόγου διοργανώνουν το διήμερο 6-7 Μαΐου συνέδριο, στο οποίο θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους για τον γαστρονομικό τουρισμό με απώτερο στόχο να μετατρέψουν την Τήνο σε γαστρονομικό προορισμό.

Το συνέδριο «Tinos Food Paths» θα παρακολουθήσει πλήθος δημοσιογράφων και καλεσμένων, οι όποιοι στη συνέχεια θα ξεναγηθούν στο νησί και στους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα, συνοδεία γεωπόνου, για να δοκιμάσουν επιτόπου τις παραδοσιακές γεύσεις και να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τα μέλη του συλλόγου Αντώνη Ψάλτη και Γιώργο Αμοιραλή, τα οφέλη από μία τέτοια πρωτοβουλία είναι πολλαπλά. Σε τοπικό επίπεδο αναβαθμίζονται οι σχέσεις μεταξύ των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα με τους επαγγελματίες εστίασης, αναψυχής και διαμονής, παράλληλα με την προβολή του νησιού και εν τέλη την ενίσχυση της οικονομίας μέσω νέων θέσεων εργασίας. Επίσης, σημαντική είναι η συμβολή τόσο στην διατήρηση της τοπικής κουζίνας, όσο και στην προβολή παραδοσιακών προϊόντων μέσα από ένα ευρύ Κυκλαδίτικο πρίσμα.

Οι διοργανωτές του «Tinos Food Paths», ευελπιστούν το εγχείρημά τους να διευρύνεται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή περισσότερων επιχειρήσεων, με τελικό σκοπό την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος σε απόλυτη αρμονία με την παράδοση και την αγάπη για τον τόπο τους.

Σημείωση: Το συνέδριο «Tinos Food Paths» θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:08