search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:34
MENU CLOSE

Το mail της ΤτΕ «ανάβει φωτιές» ανάμεσα σε κυβέρνηση και Στουρνάρα

12.05.2015 06:59
Το mail της ΤτΕ «ανάβει φωτιές» ανάμεσα σε κυβέρνηση και Στουρνάρα   - Media

Μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον Γιάννη Στουρνάρα έχει επέλθει από το θέμα που προέκυψε από τη διαρροή του επίμαχου email από την Τράπεζα της Ελλάδος και τη δημοσίευσή του από την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον Γιάννη Στουρνάρα έχει επέλθει από το θέμα που προέκυψε από τη διαρροή του επίμαχου email από την Τράπεζα της Ελλάδος και τη δημοσίευσή του από την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» με τίτλο «Υπόλογος ο Στουρνάρας». Στο πρωτοσέλιδο αναφέρεται ότι «ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είναι διπλά εκτεθειμένος μετά την παραδοχή ενός εκ των παραληπτών του email που απεστάλη από το τμήμα επικοινωνίας της τράπεζας με επιλεγμένα οικονομικά στοιχεία, έτσι ώστε να εμφανίζεται μια εικόνα «κατάρρευσης» όσο κρατούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές».

Μάλιστα το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει: «Διπλά εκτεθειμένος διότι, μετά την παραδοχή των δημοσιογράφων Θ. Τσεκούρα και Έλλης Στάη ότι έλαβαν το e-mail από την ΤτΕ, η «διάψευση» του Σαββάτου καθίσταται μετέωρη, ενώ η άρνησή του να δώσει ουσιαστικές εξηγήσεις σημαίνει ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του «παιχνιδιού» εις βάρος της διαπραγματευτικής θέσης της κυβέρνησης και υπέρ της αντίστοιχης των δανειστών». Ολοκληρώνοντας την επίθεση η εφημερίδα προσθέτει ότι «ενδεχομένως να μην έχει ακόμη ξεπεράσει την προηγούμενη ιδιότητά του ως υπουργού της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όσο για τα περί «προϊόντος υποκλοπής», δεν αποτελούν παρά μια ακόμη επιβεβαίωση της ύπαρξης του e-mail».

Υπενθυμίζεται πάντως πως από την Παρασκευή η κυβέρνηση είχε δώσει το στίγμα της κόντρας με τον Γιάννη Στουρνάρα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή την «Ώρα του Πρωθυπουργού» είχε πει πως ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, θα κριθεί από την ικανότητα του να διαχειριστεί και να φέρει εις πέρας την ορθή και ασφαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός είχε πει για τον διοικητή της ΤτΕ
«Εμείς, απέναντι στους ανθρώπους που ασκούν με ευθύνη τούτες τις κρίσιμες ώρες ένα πολύ σημαντικό έργο, δεν ερχόμαστε με διάθεση να κρίνουμε το έργο τους βάσει του αν έχουμε τις ίδιες απόψεις ή όχι. Το αν συγκρουστήκαμε στο παρελθόν ή όχι. Δεν έχουμε καμία πρόθεση ρεβανσισμού ή αντεκδίκησης. Απαιτούμε, όμως, από όλους αυτούς να είναι συνεπείς στο έργο που έχουν αναλάβει και να τηρούν την εθνική γραμμή. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα κριθεί από την ικανότητα του να διαχειριστεί και να φέρει εις πέρας την ορθή και ασφαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Έχει μια μεγάλη ευθύνη και από αυτήν την ευθύνη θα κριθεί».  

Ως προς το θέμα της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο σημείωσε ότι «εμείς δεν θα κρύψουμε τίποτα. Η εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο θα ανοίξει όλες τις πτυχές, αλλά αυτήν την εξεταστική επιτροπή δεν την κάνουμε, προκειμένου να στοχοποιήσουμε ανθρώπους. Την κάνουμε, προκειμένου να αναδειχθούν όλα τα σκοτεινά σημεία. Σας διαβεβαιώνω, όπου υπάρχουν ενδείξεις για ευθύνες όχι μόνο πολιτικές, φαντάζομαι ότι η επιτροπή αυτή δεν θα διστάσει να στείλει το θέμα στην ολομέλεια της Βουλής».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15