search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:57
MENU CLOSE

Διεθνές βραβείο «Booker 2015» για τον Λάσλο Κρασναχορκάι

20.05.2015 12:25
Διεθνές βραβείο «Booker 2015» για τον Λάσλο Κρασναχορκάι  - Media

Στον Ούγγρο συγγραφέα Λάσλο Κρασναχορκάι απονεμήθηκε το Διεθνές Βραβείο Booker 2015. 

 

Στον Λάσλο Κρασναχορκάι, έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Ούγγρους συγγραφείς απονεμήθηκε το Διεθνές Βραβείο Booker 2015. Ο Λάσλο Κρασναχορκάι γεννήθηκε το 1954 στην πόλη Gyula της Ουγγαρίας. Σπούδασε Nομικά και Φιλολογία στα Πανεπιστήμια του Ζέγκεντ και της Βουδαπέστης.

Μέχρι σήμερα έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία (ανάμεσά τους το βραβείο Kossuth, που αποτελεί την πιο σημαντική διάκριση της Ουγγαρίας και το γερμανικό βραβείο Bestenliste – Prize). «Το Τανγκό του Σατανά» και η «Μελαγχολία της Αντίστασης», βιβλία του συγγραφέα, έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Μπέλα Ταρ, για τον οποίο έχει γράψει επίσης πρωτότυπα σενάρια.

Τα έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά, τα πολωνικά, τα τσέχικα, τα βουλγάρικα, τα εβραϊκά, τα ιαπωνικά και τώρα και στα ελληνικά. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πόλις» το μυθιστόρημά του «Πόλεμος και πόλεμος» σε μετάφραση της Ιωάννας Αβραμίδου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24