search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:07
MENU CLOSE

Ναι, οι νοσοκομειακοί γιατροί αποκοιμιούνται όταν έχουν βάρδια (Photos)

20.05.2015 12:49
Ναι, οι νοσοκομειακοί γιατροί αποκοιμιούνται όταν έχουν βάρδια (Photos)  - Media

Το δικαίωμά τους να παίρνουν έναν υπνάκο, κατά τη διάρκεια των εξαντλητικών ωραρίων τους, διεκδικούν, μέσω των social media, γιατροί απ΄όλον τον κόσμο.

 

Το δικαίωμά τους να παίρνουν έναν υπνάκο, κατά τη διάρκεια των εξαντλητικών ωραρίων τους, διεκδικούν, μέσω των social media, γιατροί απ΄όλον τον κόσμο.

Όλα άρχισαν όταν ένα μπλογκ στο Μεξικό δημοσίευσε τη φωτογραφία μιας γιατρού να κοιμάται στο γραφείο της, στο Μόντερεϊ,  στις τρεις τα ξημερώματα, κατηγορώντας την ότι δεν κάνει τη δουλειά της.

 

 

Γιατροί απ΄όλον τον κόσμο, διαλυμένοι από τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας τους στα νοσοκομεία, έσπευσαν να την υπερασπιστούν, ανεβάζοντας φωτογραφίες τους να κοιμούνται, με το hashtag  #YoTambienMeDormi («Κι εγώ έχω αποκοιμηθεί», στα ισπανικά).

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι χρειάζονται έστω κι ελάχιστη ξεκούραση κατά τη διάρκεια βαρδιών που φθάνουν και τις 48 συνεχόμενες ώρες, προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, τονίζοντας ότι είναι κι αυτοί άνθρωποι και όχι μηχανές και διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Σημειώνεται ότι τη δεκαετία του 1980, μετά τον θάνατο μιας κοπέλας με το όνομα Libby Zion, σε νοσοκομείο, λόγω της «εξάντλησης» των γιατρών, οδήγησε τις αμερικανικές αρχές στην ψήφιση ειδικού νόμου που απαγόρευε στους γιατρούς της Νέας Υόρκης να δουλεύουν περισσότερες από 80 ώρες την εβδομάδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:07