Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το να φτιάξουμε δικό μας ψωμάκι και να το γεμίσουμε με ότι τραβάει η όρεξή μας, δεν είναι δύσκολη υπόθεση.
Το να φτιάξουμε δικό μας ψωμάκι και να το γεμίσουμε με ότι τραβάει η όρεξή μας, δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Αν μάλιστα διαθέτουμε μίξερ με γάντζο για ζύμες, τότε γίνεται παιχνιδάκι.
2,5 κ.γ. ξερή μαγιά
2 κούπες ζεστό νερό
½ κούπα μαύρες ελιές κομμένες σε ροδέλες
2 κούπες ζεστό νερό
5 κούπες αλεύρι για ψωμί
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.σ. δενδρολίβανο
Λίγο αλάτι
Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα 2 είδη αλεύρι με το αλάτι και τη μαγιά.
Ζυμώνουμε πολύ καλά είτε στο μίξερ με τον γάντζο για ζύμωμα, είτε στο χέρι και προσθέτουμε τις ελιές και το δενδρολίβανο.
Φτιάχνουμε μια μπάλα καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
Ζυμώνουμε εκ νέου και αφήνουμε για ακόμα 50 λεπτά να φουσκώσει το ζυμάρι μας.
Φτιάχνουμε μια φραντζόλα, τη χαράσσουμε και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου μια ώρα, στους 200ο C βαθμούς με αντιστάσεις.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.