Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΓια τη ζωή της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη μίλησε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης.
Ο Μανώλης Κωστίδης σημείωσε ότι ο πληθυσμός της ελληνικής μειονότητας έχει μειωθεί. «Νομίζω τώρα είμαστε πιο λίγοι. Είμαστε συγκεντρωμένοι και ενωμένοι», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεγάλο πολιτικο. «Έχει γράψει μία ιστορία. Στην Τουρκία υπήρχε η ιστορία του Κεμάλ Ατατούρκ που οι μισοί τον αγαπούν αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν τον αγαπούν. Ο Ερντογάν είναι ο μακροβιότερος ηγέτης της Τουρκίας. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι συνομιλεί με τον Πούτιν , τον Τραμπ και οποιοδήποτε ηγέτη του κόσμου».
Ο Μανώλης Κωστίδης λέει ότι η ελληνική μειονότητα ανθεί τα τελευταία 23 χρόνια που ο Ερντογάν βρίσκεται στην εξουσία. «Τα τελευταία 10 με 20 χρόνια, με τον Ερντογάν, όσο και αν μπορεί να ακούγεται παράδοξο στην ελληνική τηλεόραση εγώ το λέω , σαν ομογένεια ζούμε τα καλύτερά μας χρόνια των τελευταίων δεκαετιών».
Εξήγησε πως «υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση, υπάρχει στήριξη θα έλεγα. Επέστρεψαν πολλές ακίνητες περιουσίες, άνοιξαν τα σχολεία».
Διαβάστε επίσης
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.