search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:40
MENU CLOSE

Ο χρόνος τους τελειώνει και η υπομονή μας εξαντλήθηκε

17.06.2015 03:00
SZ: Μεμονωμένα συμφέροντα των δανειστών καθυστερούν την καταβολή των δόσεων και την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα - Media

Εξακολουθούν να παίζουν οι δανειστές με την τύχη μας… Τα έχουν στυλώσει κανονικά και προσπαθούν να μας στριμώξουν έως και την ύστατη ώρα.

 

Εξακολουθούν να παίζουν οι δανειστές με την τύχη μας… Τα έχουν στυλώσει κανονικά και προσπαθούν να μας στριμώξουν έως και την ύστατη ώρα. Φοβούνται μπας και ο Τσίπρας παίζει παιχνίδι και έχει υπόψη του να κάνει πίσω στο παρά πέντε και έτσι αυτοί θα την έχουν πατήσει εάν δείξουν ότι το συζητάνε. 

Για το λόγο αυτό εξαντλούν όλα τους τα γκάζια στην πίεση μπας και καταφέρουν να κάνουν την Κυβέρνηση να  δειλιάσει. Διαφορετικά αν προχωρήσουν σε ελάφρυνση του χρέους, στην χώρα μας θα πρέπει να κάνουν το ίδιο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, γεγονός που το ξορκίζουν…

Έτσι λοιπόν ζητούν να συνεχιστεί ο αποτυχημένος μνημονιακός τους σχεδιασμός, ο οποίος μεγέθυνε το χρέος της Ελλάδας από το 120% του ΑΕΠ στο 180% προς όφελος των ευρωπαϊκών τραπεζών με τη μετατροπή του ιδιωτικού χρέους των τραπεζών σε δημόσιο χρέος.

Σε αυτές άλλωστε τις αποκαλύψεις προχώρησε την Δευτέρα στην επιτροπή της Βουλής για το χρέος, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης όπου εκείνη την περίοδο εξέτιε τη θητεία του ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ… Έκανε λόγο για τα μυστικά ραντεβού Γάλλων και Γερμανών τραπεζιτών σε ξενοδοχεία, με εκπροσώπους του ΔΝΤ που στόχο είχαν να επιτραπεί η μετακύλιση των ομολόγων που κατείχαν οι ξένες τράπεζες σε χέρια ελεγχόμενα από το Ελληνικό δημόσιο!!!

Φαίνεται ότι η τρόικα έπαιξε και θέλει να συνεχίζει χοντρά παιχνίδια στις μικρές πλάτες των Ελλήνων… Ο χρόνος τους όμως τώρα τελειώνει όπως και η δική μας υπομονή και εκείνο που βγαίνει ως συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί μόνη στα πόδια της, όπως έχει κάνει επανειλημμένα σε όλη της την ιστορία.

Το θέμα είναι πότε θα επιτέλους θα κάνουν πίσω αφού οι πολιτικές επιπτώσεις των επιλογών των δανειστών μπορούν να ανατινάξουν το ευρώ και ίσως την ίδια την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), μιας και έχει τόσο μεγάλη έκθεση στην Ελλάδα σε σχέση με την κεφαλαιακή βάση της.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:40