search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:11
MENU CLOSE

Οργή στο Ισραηλιτικό Συμβούλιο για ανάρτηση βουλευτη του ΑΝΕΛ, με το Άουσβιτς (Photos)

24.06.2015 12:54
Κομισιόν: Θα προτείνει μια Λευκή Βίβλο για το μέλλον της ΕΕ - Media

Την οργισμένη αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ) προκάλεσε η ανάρτηση στο Facebook του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένο μιας φωτογραφίας.

 

Την οργισμένη αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ) προκάλεσε η ανάρτηση στο Facebook του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένο μιας φωτογραφίας.

Αυτό που προκάλεσε την αντίδραση του ΚΙΣ ήταν το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε μια φωτογραφία από την είσοδο του Άουσβιτς στην οποία η επιγραφή με τίτλο «Arbeit Macht Frei» έχει αντικατασταθεί από το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη».

«Μένουμε Ευρώπη, λένε, πάση θυσία λένε, φέρτε να υπογράψουμε τα πάντα όλα λένε. Λέω ναι, αφού πληρώσουν το κόστος» έγραψε στη λεζάντα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Καμμένου:

 

«Καλούμε την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τους εκπροσώπους όλων των δημοκρατικών κομμάτων να αποδοκιμάσουν τον κακόβουλο ευτελισμό του Ολοκαυτώματος 6.000.000 Εβραίων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΚΙΣ.

Η ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου

“Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του Ελληνικού Εβραϊσμού από την επαίσχυντη ανάρτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛΛ Δημήτρη Καμμένου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που ευτελίζει με τον πλέον χυδαίο τρόπο τη γνωστή επιγραφή  στην πύλη του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς που «υποδέχθηκε» 1.500.000 Εβραίους που βασανίσθηκαν και θανατώθηκαν από τους Ναζί στους θαλάμους αερίων.

Καλούμε την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τους εκπροσώπους όλων των δημοκρατικών κομμάτων να αποδοκιμάσουν τον κακόβουλο ευτελισμό του Ολοκαυτώματος 6.000.000 Εβραίων και των άλλων θυμάτων αυτής της βαρβαρότητας, που υποβαθμίζει ταυτόχρονα τον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας”.

Δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς, διότι -εάν ως κοινωνία επιτρέψουμε την αλλοίωση της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος- θα είναι σαν να ανοίγουμε ξανά την πύλη του Άουσβιτς για να τελεσθούν νέα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. 

ΑΝΕΛ: Δεν απηχεί τις θέσεις μας η ανάρτηση του Δημήτρη Καμμένου

«Η πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Δημήτρη Καμμένου να αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία από την είσοδο του ‘Αουσβιτς με παραλλαγμένη την επιγραφή, είναι αμιγώς προσωπική ενέργεια.

Σε κάθε περίπτωση, δεν απηχεί τις θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» δήλωσε η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:10