search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:28
MENU CLOSE

«Εμφύλιος» στους ΑΝΕΛ για το Άουσβιτς – Καμμένος… μαινόμενος εναντίον Χρυσοβελώνη: «Ποια νομίζεις ότι είσαι;»

24.06.2015 15:44
Αιχμές Καμμένου για την μεταχείριση Ιερώνυμου από το ΕΣΥ: «Πόσο Χριστιανικό είναι άραγε;...» - Media

Μια ανάρτηση του Δημήτρη Καμμένου στο Facebook για τους Μένουμε Ελλάδα που συνόδευε μια φωτογραφία του Άουσβιτς προκάλεσε αρχικά την αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου. Λίγο αργότερα η Μαρίνα Χρυσοβελώνη «άδειασε» τον βουλευτή των ΑΝΕΛ με ανακοίνωση της.

 

Μια ανάρτηση του Δημήτρη Καμμένου στο Facebook για τους Μένουμε Ελλάδα που συνόδευε μια φωτογραφία του Άουσβιτς προκάλεσε αρχικά την αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου που κάλεσε «την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τους εκπροσώπους όλων των δημοκρατικών κομμάτων να αποδοκιμάσουν τον κακόβουλο ευτελισμό του Ολοκαυτώματος».

Λίγο αργότερα η Μαρίνα Χρυσοβελώνη «άδειασε» τον βουλευτή των ΑΝΕΛ με ανακοίνωση της.

«Η πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Δημήτρη Καμμένου να αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία από την είσοδο του ‘Αουσβιτς με παραλλαγμένη την επιγραφή, είναι αμιγώς προσωπική ενέργεια.

Σε κάθε περίπτωση, δεν απηχεί τις θέσεις των ΑΝΕΛ», δήλωσε συγκεκριμένα.

Έξαλλος ο Δημήτρης Καμμένος: Άντε από δω πέρα, κοριτσάκι μου!

Η ανακοίνωση-δήλωση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη φαίνεται ότι εξόργισε τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος την περίμενε στην είσοδο του Κοινοβουλίου και όταν την «πέτυχε» της ζήτησε εξηγήσεις, κινούμενος απειλητικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εναντίον της.

Ο «εμφύλιος» καβγάς που ακολούθησε είναι ενδεικτικός καθώς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο Δημήτρης Καμμένος ακούστηκε να της λέει: «Να σου πω! Τι είναι αυτά που γράφεις; Ποια είσαι εσύ και τα γράφεις αυτά; Εκφράζεις το κόμμα; Είχες συνεννοηθεί με τον Πρόεδρο πριν βγάλεις την ανακοίνωση; Τι έχεις κάνει εσύ για το κόμμα και για τα μνημόνια; Έχεις βολέψει όλους τους δικούς σου ανθρώπους και νομίζεις ότι αυτό είναι αντίσταση στα μνημόνια; Απάντησέ μου! Μην ξανατολμήσεις να βάλεις το όνομα μου σε ανακοίνωση σου»… Ο εκτός εαυτού Δημήτρης Καμμένος συνέχισε να επιτίθεται στην Μαρίνα Χρυσοβελώνη, πιάνοντας την από το πέτο του σακακιού και φωνάζοντας «απάντησέ μου! Ποια νομίζεις ότι είσαι;».

Τότε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη του ζήτησε να την αφήσει αλλιώς θα καλέσει τον Φρούραρχο και σήκωσε το κινητό τηλέφωνο της. Την ίδια στιγμή, έτρεξαν στο σημείο του καβγά των δυο στελεχών των ΑΝΕΛ δυο άτομα από την φρουρά της Βουλής με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Καμμένος να αποχωρήσει.

Συνομιλώντας με βουλευτές η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ανέφερε πως «ο,τι έκανα, το έκανα κατ’ εντολή του προέδρου. Με περίμενε απ’ έξω και βγαίνοντας ήρθε με βίαιο τρόπο, προκλητικά απέναντί μου και μου είπε: “Άκου εδώ κοριτσάκι μου, δεν θα βγάζεις εσύ το όνομά μου έτσι. Άντε από δω πέρα που σε έχουμε και σε ταΐζουμε”». Η ίδια πρόσθεσε ότι «Μπορεί να έχει οποιοσδήποτε την οποιαδήποτε διαφωνία, αλλά θα μπορούσαμε να τα λύσουμε στα γραφεία των ΑΝΕΛ και όχι έξω στο προαύλιο, μπροστά στον κόσμο και τους βουλευτές».

Ανακοίνωση Δημήτρη Καμμένου:  Μια έντονη συζήτηση μεταφέρθηκε δυστυχώς πολλαπλώς παραποιημένη

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένου εξέδωσε ανακοίνωση για την ανάρτηση που άναψε “φωτιές” αλλά και για το επεισόδιο που είχε με τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Αναφορικά με την ανάρτηση παραποιημένης φωτογραφίας του Άουσβιτς και των σχετικών δημοσιευμάτων

Αναφορικά με τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν την ανάρτηση παραποιημένης φωτογραφίας του Άουσβιτς καθώς και επεισόδιο με την εκπρόσωπο Τύπου των ΑΝΕΛ κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

α. Η χρήση της φωτογραφίας του Άουσβιτς με αντικατάσταση της επιγραφής «arbeit macht frei» από τη φράση «Μένουμε Ευρώπη» υποδηλώνει αποκλειστικά και μόνο το οικονομικό και κοινωνικό ‘ολοκαύτωμα’ που ζει ο ελληνικός λαός στο πλαίσιο υλοποίησης των μνημονίων από το 2010 μέχρι σήμερα. Ουδόλως η ανάρτηση αυτή σχετίζεται με οιαδήποτε απόπειρα ευτελισμού του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε αναγνώστης.

β. Η συντριπτική πλειοψηφία των περιγραφών των δημοσιευμάτων στο αναφερόμενο μάλιστα ως ‘πρωτοφανές επεισόδιο’ μεταξύ εμού και της κας Χρυσοβελώνη ανήκουν σε μέγιστο βαθμό στη σφαίρα της φαντασίας και μόνο. Μια έντονη συζήτηση που ατυχώς έγινε δημόσια μεταφέρθηκε δυστυχώς πολλαπλώς παραποιημένη στα ΜΜΕ για λόγους προφανώς δημοσιότητας και μόνο. Σε κάθε περίπτωση καλούνται τα ΜΜΕ που παραποίησαν τα σχετικά πραγματικά γεγονότα να αποκαταστήσουν άμεσα την αλήθεια τιμώντας τη δημοσιογραφία και το ρόλο τους. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαι υποχρεωμένος να προασπίσω το κύρος και την αξιοπρέπεια μου καθώς και το κόμμα μου, προβαίνοντας σε όλες τις προσήκουσες νόμιμες ενέργειες ανά περίπτωση».

Το Ποτάμι: Ο Δημήτρης Καμμένος προσέβαλε τη μνήμη εκατομμυρίων μαρτύρων 

«Η γραφικότητα τις περισσότερες φορές είναι διασκεδαστική. Κάποιες φορές όμως γίνεται επικίνδυνη», αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωση του καταδικάζοντας την κίνηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ να ανεβάσει στον λογαριασμό του στο Facebook «πειραγμένη» φωτογραφία του Αούσβιτς.

«Η χρησιμοποίηση από τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Δημήτρη Καμμένο της πύλης του κολαστηρίου του Άουσβιτς με αλλαγμένη την επιγραφή, για να επιτεθεί σε όσους διαδήλωσαν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε., προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη εκατομμυρίων ανθρώπων που μαρτύρησαν εκεί», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Η οποία καταλήγει αναφέροντας πως «Οι δημοκρατικοί πολίτες, σε όποιον κομματικό χώρο κι αν ανήκουν, έχουν καθήκον να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:26