search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:28
MENU CLOSE

Ντοματοκεφτέδες

02.07.2015 12:56
ntomatokeftedes-1.jpg

Καιρός για μυρωδάτους και αφράτους ντοματοκεφτέδες. Εύκολοι και οικονομικοί, είναι ένας νοστιμότατος μεζές.

 

Καιρός για μυρωδάτους και αφράτους ντοματοκεφτέδες. Εύκολοι και οικονομικοί, είναι ένας νοστιμότατος μεζές.

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

1/2 κιλό ντομάτες

1 φλ. λάδι

2  σκελίδες σκόρδο

1/2 ματσάκι μαϊντανό

λίγο άνηθο

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

Βάζουμε τις ντομάτες σε μια λεκάνη και δουλεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να γίνουν ένας αραιός πολτός. Μόνο έτσι μπορούμε να τις πολτοποιήσουμε γιατί χρειαζόμαστε το φλοιό τους για να δώσει γεύση.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλεύρι, το οποίο προσθέτουμε σταδιακά στο τέλος για να δέσει ο πολτός μας. Το πιθανότερο είναι να μη χρησιμοποιήσουμε όλο το αλεύρι.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι. Όταν κάψει, ρίχνουμε με ένα μεγάλο κουτάλι τον πολτό λίγο λίγο. Σε κάθε τηγάνισμα δε βάζουμε πάνω από 6 κουταλιές.

Αφήνουμε να τηγανιστούν καλά και από τις δύο μεριές και αφήνουμε να βγάλουν το επιπλέον λάδι σε χαρτί κουζίνας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:28