search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:49
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 03-07-2015

03.07.2015 05:32
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 03-07-2015 - Media

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ε-ΕΡΧΕΤΑΙ;”

Η εφημερίδα γράφει “διάγγελμα Καραμανλή με πολλαπλά μηνύματα για το δυσοίωνο μέλλον”.

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: “Τελεσίγραφα; Μνημόνια; Αποικία; ΟΧΙ”

Η εφημερίδα γράφει “συμφωνία με το Μέλλον και όχι με τους σφαγείς του”

ΕΘΝΟΣ: “ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ Ντέρμπι στο δημοψήφισμα”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “συντριπτικό «Ναι» υπέρ του ευρώ με ποσοστό 74% και ντέρμπι στο δημοψήφισμα με μικρό προβάδισμα 1,4% του «Ναι» έναντι του «Οχι» καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της ALCO για το «Εθνος»”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Παρέμβαση Καραμανλή”

Η εφημερίδα γράφει ότι “έξι χρόνια μετά την τελευταία του δημόσια δήλωση παίρνει θέση τονίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών”.

ΕΣΤΙΑ: “Εξοδο από την Ευρώπη συμβολίζουν οι «ουρές»”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η Ελλάς είναι η μόνη από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, όπου ισχύει όριο αναλήψεως χρημάτων, με συνέπεια να σχηματίζονται έξω από τις τράπεζες «ουρές» σοβιετικού τύπου. Αυτό συμβαίνει για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Οτι ο ελληνικός λαός, μόνος αυτός σε όλη την Ευρώπη, έφερε στην εξουσία ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, τα περισσότερα στελέχη του οποίου είναι θαυμαστές (άλλοι φανεροί και άλλοι κρυφοί), του καταρρεύσαντος σοβιετικού μοντέλου”.

Η ΑΥΓΗ: “Συμφωνία την Τρίτη σε κάθε περίπτωση”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Με το ΟΧΙ: βιώσιμη συμφωνία σε ευρωπαϊκό πλαίσιο και μια χώρα που δεν θα είναι αποικία χρέους. Με το ΝΑΙ: Συμφωνία που δεν θα δώσει διέξοδο και σε πέντε μήνες θα οδηγήσει σε νέο Μνημόνιο”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Κυνική ομολογία”

Η εφημερίδα γράφει ότι “τουλάχιστον κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ θα πρέπει να κουρευτεί το ελληνικό χρέος, ακόμη και στην περίπτωση που επικρατήσει το καλύτερο σενάριο των δανειστών. Αυτό διαπιστώνει το ΔΝΤ στην ανάλυσή του”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Ομολογία-σοκ από Τσίπρα για το άνοιγμα των τραπεζών”

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “η κυβέρνηση ομολογεί πλέον ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν μόνο ύστερα από συμφωνία με τους εταίρους και προκειμένου να μη φανεί ανακόλουθη με τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις ότι οι τράπεζες θα επαναλειτουργήσουν την Τρίτη, υποστηρίζει ότι θα υπάρχει συμφωνία μέχρι τότε”.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: “Λύση με εκλογές μετά το δημοψήφισμα”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “μονόδρομος θεωρείται για τον Αλ. Τσίπρα η προσφυγή σε εθνικές κάλπες μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής ανεξαρτήτως αν επικρατήσει το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ και ειδικά βεβαίως στην περίπτωση που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού επιλέξει διαφορετικό δρόμο από αυτόν που πήρε ο πρωθυπουργός”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Πτωχεύουν το λαό και με την πρόταση ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ και με τις προτάσεις της κυβέρνησης”

Η εφημερίδα σημειώνει “ο λαός μας καλείται να πάρει μέρος σε ένα δημοψήφισμα με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ, που και τα δύο έχουν φαινομενική και μόνο διαφορά”.

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: “Στα χέρια του λαού η λύση του δράματος”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “την ώρα που η χώρα βρίσκεται στην πιο δύσκολη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της, η κυβέρνηση καλεί το λαό να αποφασίσει για τις τύχες του. Το μείζον ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί στο δημοψήφισμα της Κυριακής είναι εάν η Ελλάδα θα συνεχίσει να πορεύεται μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια ή θα ακολουθήσει άλλο δρόμο”.

ΤΑ ΝΕΑ (Σαββατοκύριακο): “Χάος, φτώχεια και δραχμή – Φοβίζει η ψήφος για ΟΧΙ”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σε συνθήκες κατάρρευσης της οικονομίας οδεύει η Ελλάδα προς το δημοψήφισμα, από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθεί η συνέχιση ή μη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Οι προειδοποιήσεις από την πλευρά των δανειστών για το ενδεχόμενο επικράτησης του Οχι παραπέμπουν στην Ελλάδα της δραχμής και της υπερχρέωσης, με ορατά τα σενάρια ανεξέλεγκτης πολιτικής και κοινωνικής κρίσης”.

Kontranews: “ΟΧΙ για να τιμωρήσουμε τους βασανιστές μας και να απελευθερώσουμε τη χώρα μας από τους τοκογλύφους”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “καθοριστικό για το μέλλον του λαού και της χώρας είναι το δημοψήφισμα της Κυριακής. Οι πατριωτικές δυνάμεις έχουν χρέος απέναντι στην ιστορία να πουν το μεγάλο ΟΧΙ για να τιμωρήσουν τους βασανιστές του λαού και να απελευθερώσουν τη χώρα από τη μαφία των ξένων τοκογλύφων”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΓΟΡΑ: “Τι θα γίνει με τις καταθέσεις”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “απαντήσεις στα «καυτά» ερωτήματα των ημερών «πότε θα ανοίξουν πάλι οι τράπεζες;» και «τι θα γίνει με τις καταθέσεις μου;», δίνει σήμερα η «Αγορά»”

ΕΠΕΝΔΥΣΗ: “Ωρα Ευρώπης”

Η εφημερίδα γράφει “η οικονομία σε κώμα, οι τράπεζες στην εντατική. Στα χέρια των πολιτών το μέλλον της χώρας”

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Ευρώ ή δραχμή. Η οικονομία ψηφίζει «ναι»”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ραντεβού με την ιστορία έχει η χώρα σε 48 ώρες. Οι Ελληνες πολίτες καλούνται να πάρουν θέση απέναντι στην προοπτική συνέχισης της παραμονής της χώρας στον σκληρό πυρήνα του ευρώ ή όχι”.

Η ΑΞΙΑ: “ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑΙ”

Η εφημερίδα γράφει “Οχι στον διχασμό. Οχι στα σοβιέτ. Οχι στη δραχμή. Οχι στην απομόνωση.Οχι στους κρατικοδίαιτους”

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Σενάρια για «bail in»”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η αποδυνάμωση των τραπεζών υπό τις παρούσες συνθήκες δεν αποκλείει εξυγίανση και bail in, αναφέρει η Fitch, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται για απλή διαδικασία, και ταυτόχρονα προϋποθέτει πολιτική βούληση για να βρεθούν εναλλακτικές”.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:47