search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:07
MENU CLOSE

Νέες προκλητικές παρεμβάσεις Γιούνκερ, Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ για το δημοψήφισμα

03.07.2015 11:21
Κι όμως! Τόσο καιρό πλένετε λάθος τα λαχανικά σας - Media
Nέες παρεμβάσεις ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και ο Σόιμπλε δια μέσω του εκπροσώπου του.

 

Nέες παρεμβάσεις ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και ο Σόιμπλε δια μέσω του εκπροσώπου του.

O πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επανέλαβε πως ένα «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα «κάθε άλλο παρά θα ενισχύσει την ελληνική διαπραγματευτική θέση».
Το πρόγραμμα προς την Ελλάδα «έχει λήξει και δεν γίνονται διαπραγματεύσεις» ανέφερε ο Γιούνκερ.

Η θέση της Αθήνας «θα αποδυναμωθεί δραματικά» με «όχι», ανέφερε σε μία από τις αρκετές τέτοιες αναφορές του ο πρόεδρος της Κομισιόν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή. Από την άλλη πλευρά, το «ναι» θα ξεκινούσε «δύσκολες διαπραγματεύσεις» είπε ο Γιούνκερ.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ελλάδα τόνισε πως το δημοψήφισμα θα έχει συνέπειες και υπογράμμισε πως όλοι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. «Για να γεφυρώσουμε το χάσμα πρέπει να βρούμε ένα κοινό σημείο όπου θα τοποθετήσουμε αυτές τις γέφυρες». 

Αποστάσεις κράτησε ο πρόεδρος του Eurogroup  Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος δήλωσε «Εναπόκειται στους Έλληνες να αποφασίσουν», όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους πώς θα πρέπει να ψηφίσουν οι Έλληνες. «Είναι σημαντικό για την Ευρώπη, αλλά είναι σημαντικό πάνω απ’ όλα για τους Έλληνες».

Ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, είχε προειδοποιήσει προηγουμένως πως ένα ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα θέσει την Ελλάδα σ’ έναν δρόμο εξόδου από τη νομισματική ένωση.

Στο μεταξύ εν αναμονή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου βρίσκεται η γερμανική κυβέρνηση όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οι αριθμοί που δημοσιοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη, από το ΔΝΤ για τις μεγάλες ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας δεν σημαίνουν “με κανέναν τρόπο” αυτομάτως ότι πρέπει να αναδιαρθρωθεί το χρέος της χώρας, έκανε σήμερα γνωστό το Βερολίνο.

“Με κανέναν τρόπο δεν μπορούμε να αντλήσουμε ως συμπέρασμα απ’ αυτό ότι είναι απαραίτητη μια αναδιάρθρωση του χρέους”, σχολίασε αναφορικά με την έκθεση του ΔΝΤ, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο Μάρτιν Γέγκερ, σε συνέντευξη Τύπου.

Η Γερμανία εξακολουθεί να πιστεύει πως η σωτηρία για την Ελλάδα βρίσκεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας της, εξήγησε ο Γέγκερ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:01