search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:14
MENU CLOSE

Έτσι σκοτώνουν τους κροκόδειλους – Θύελλα αντιδράσεων για τον βίαιο τρόπο θανάτωσης των ερπετών στις φάρμες (Video ΣΟΚ)

29.07.2015 12:15
Έτσι σκοτώνουν τους κροκόδειλους – Θύελλα αντιδράσεων για τον βίαιο τρόπο θανάτωσης των ερπετών στις φάρμες (Video ΣΟΚ) - Media

Με κρυφή κάμερα κατέγραψε η οργάνωση PETA τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν αλλά και θανατώνονται οι κροκόδειλοι και οι αλιγάτορες που εκτρέφονται σε φάρμες με σκοπό να μετατραπούν σε αξεσουάρ…

 

Με κρυφή κάμερα κατέγραψε η οργάνωση PETA τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν αλλά και θανατώνονται οι κροκόδειλοι και οι αλιγάτορες που εκτρέφονται σε φάρμες με σκοπό να μετατραπούν σε αξεσουάρ…

Το βίντεο που έδωσε η οργάνωση στη δημοσιότητα προκάλεσε σοκ και πολλές αντιδράσεις.

Η μυστική έρευνα έγινε σε φάρμες του Τέξας και της Ζιμπάουε και  στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η PETA φαίνονται οι βρώμικοι λάκκοι μέσα στους οποίους μεγαλώνουν.

Σε αυτό τονίζεται ότι αν και κανονικά ένας κροκόδειλος μπορεί να ζήσει και περισσότερα χρόνια από τον άνθρωπο, στις φάρμες το προσδόκιμο ζωής είναι μόλις οι 36 μήνες.

Οι συνθήκες στις οποίες διαβιούν όμως, δεν έχουν καμία σχέση με την βαναυσότητα του θανάτου τους.

Στη Ζιμπάουε ο τρόπος θανάτωσης των ερπετών είναι φρικτός. Με μία σιδερένια βέργα ένας από τους εργάτες τρυπάει το κεφάλι του κροκόδειλου και στη συνέχεια τη σπρώχνει προς τη φόρα της σπονδυλικής στήλης του ζώου. Στη συνέχεια βάζει μία άλλη ακόμη βέργα στον  εγκέφαλο του ερπετού… Την περασμένη χρονιά 43.000 χιλιάδες ερπετά θανατώθηκαν κατά αυτόν τον τρόπο στη συγκεκριμένη φάρμα.

Η θανάτωση στο Τέξας είναι ακόμα πιο αποκρουστική. Αν και οι εργάτες χρησιμοποιούν ένα όπλο με το οποίο στοχεύουν απευθείας στον εγκέφαλο του ερπετού ώστε ο θάνατος να είναι άμεσος και ανώδυνος, όταν αυτό χαλάσει, προχωρούν στις πιο επώδυνες για το ζώο μεθόδους.

Μέθοδοι οι οποίες αποδεικνύονται πολλές φορές αναποτελεσματικές με τα ερπετά βασανίζονται και να σπαρταρούν για λεπτά ολόκληρα μέχρι να ξεψυχήσουν.

Όπως ισχυρίζεται η PETA, οι συγκεκριμένες φάρμες αποτελούν τους κύριους προμηθευτές της Hermès για την παραγωγή της τσάντας Birkin και άλλων αξεσουάρ. Μετά την δημοσίευση του βίντεο η ηθοποιός Jane Birkin από την οποία πήρε το όνομα η διάσημη τσάντα, ζήτησε τη μετονομασία της.

«Αφού ενημερώθηκα για τις βάναυσες πρακτικές τις οποίες υφίστανται οι κροκόδειλοι κατά την διάρκεια της παραγωγής των τσαντών της Hermès που φέρουν το όνομά μου… ζήτησα από την Hermès Group να μετονομάσει την Birkin μέχρι να εφαρμοστούν στην παραγωγή της καλύτερες πρακτικές οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις διεθνείς προδιαγραφές»

Από την πλευρά της η Hermès ανακοίνωσε έχει ξεκινήσει έρευνα και ότι «κάθε παραβίαση των κανόνων θα πρέπει να διορθωθεί και να τιμωρηθεί».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:14