search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:41
MENU CLOSE

Αστυνομικός περνάει χειροπέδες σε παιδί με ειδικές ανάγκες, επειδή ήταν… άτακτο! (Video)

04.08.2015 12:01

Κύμα οργής έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο, στο οποίο αστυνομικός περνά χειροπέδες σε ένα οκτάχρονο αγοράκι, στο σχολείο του, στο Κεντάκι.

 

 

Κύμα οργής έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο, στο οποίο αστυνομικός περνά χειροπέδες σε ένα οκτάχρονο αγοράκι, στο σχολείο του, στο Κεντάκι.

Το αγοράκι, που έχει ειδικές ανάγκες και είναι υπερκινητικό λόγω συνδρόμου ελλειμματικής προσοχής, σπαράζει στο κλάμα, την ώρα που ο αστυνομικός του περνάει τις χειροπέδες στα μπράτσα, μια και τα χεράκια του είναι πολύ λεπτά για να «κλειστούν» από τους καρπούς.

Ο αστυνομικός Κέβιν Σάμερ φέρεται να κλήθηκε από το σχολείο, που δεν μπορούσε να «περιορίσει» τον μικρό και τον συνόδευσε στην τουαλέτα.

Στον γυρισμό το αγοράκι φέρεται να «χτύπησε» τον αστυνομικό με τον αγκώνα του, με αποτέλεσμα αυτός να τον «τιμωρήσει»… φορώντας του χειροπέδες.

 

Ο ίδιος αστυνομικός είχε περάσει στο παρελθόν χειροπέδες και σε ένα εννιάχρονο κοριτσάκι, στο σχολείο του, το οποίο είχε μπει τιμωρία στην απομόνωση, καθώς ήταν άτακτο στην τάξη και δεν υπάκουε στις εντολές που του έδιναν…

Το κοριτσάκι προσπάθησε να φύγει από την αίθουσα της απομόνωσης και ο Σάμερ του πέρασε χειροπέδες. Στη συνέχεια το κοριτσάκι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για ψυχιατρικές εξετάσεις.

 

Οι γονείς των δύο παιδιών κατέθεσαν μήνυση εναντίον του, εκπροσωπούμενοι από την Αμερικανική Ένωση Κοινωνικών Δικαιωμάτων (American Civil Liberties Union), υποστηρίζοντας ότι ο Σάμερ προκάλεσε σοβαρές ψυχολογικές βλάβες στα παιδιά.

Ζητούν από το σχολείο να σταματήσει τέτοιου είδους πρακτικές, καθώς και χρηματική αποζημίωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:40