12/08/2020 03:38:10

Η αστυνομία ερευνά το «μαϊμού» tweet του Τσακνή για τη συνέντευξη της Ζωής

Η αστυνομία ερευνά το «μαϊμού» tweet του Τσακνή για τη συνέντευξη της Ζωής - Media

 

Έρευνα για τον εντοπισμό των δημιουργών πλαστού λογαριασμού του Διονύση Τσακνή στο Twitter διενεργεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αφορμή τον θόρυβο που προκλήθηκε από tweet, σύμφωνα με το οποίο η ΕΡΤ δεν μετέδωσε τη συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατόπιν πολιτικής παρέμβασης.

H σχετική ανάρτηση έγινε σε λογαριασμό με όνομα χρήστη Τσακής Διονύσης και υποσημείωση: Πρόεδρος τηλεοπτικού σταθμού #tsaknis parody account.

«Η απόφαση να μη μεταδοθεί η συνέντευξη τύπου της κ. Κωνσταντοπούλου από την ΕΡΤ ήταν καθαρά πολιτική, δεν ευθύνεται η διοίκηση του καναλιού!», ανέφερε η σχετική ανάρτηση.

Το tweet θεωρήθηκε από πολλά ιστολόγια ανάρτηση του προέδρου του δ.σ. της ΕΡΤ και αναπαράχθηκε. Μάλιστα σχολιάστηκε στο Twitter και από τη Ραχήλ Μακρή, η οποία επεσήμανε:  «Από πότε κύριε Τσακνή παίρνετε εντολές από πολιτικούς για τη μετάδοση συνεντεύξεων; Από πότε φιμώνεται η άποψη πολιτικών με εντολές από δημόσια κανάλια που πληρώνει ο ελληνικός λαός». 

Αργότερα πάντως, η κ. Μακρή έσπευσε να κατεβάσει τη σχετική ανάρτηση από τον προσωπικό της λογαριασμό.

Με χθεσινή της ανακοίνωση η ΕΡΤ διεύκρινισε ότι ο κ. Τσακνής δεν διατηρεί προσωπικό λογαριασμό στο Twitter ή σε οποιοδήποτε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι ο "συντάκτης" της "αποκλειστικής" αυτής είδησης χρησιμοποίησε έναν ψεύτικο λογαριασμό, χωρίς ασφαλώς να μπει στη διαδικασία να διασταυρώσει την "είδηση" ούτε να  απευθυνθεί στη διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε., ώστε να λάβει αξιόπιστη ενημέρωση», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.