search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:46
MENU CLOSE

Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα που έκλεβε παραποιούσε και μεταπωλούσε μοτοσυκλέτες (Photos)

18.09.2015 15:13
Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα που έκλεβε παραποιούσε και μεταπωλούσε μοτοσυκλέτες (Photos) - Media

«Συλλογή» από … κλεμμένα μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες έκανε μια σπείρα τεσσάρων ατόμων, που είχαν ρημάξει τα δίκυκλα στην Αττική, τον τελευταίο χρόνο.

 

«Συλλογή» από … κλεμμένες μοτοσικλέτες έκανε μια σπείρα τεσσάρων ατόμων, που είχαν ρημάξει τα δίκυκλα στην Αττική, τον τελευταίο χρόνο.

Ειδικότερα, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε κλοπές δικύκλων, στα οποία στη συνέχεια παραποιούσαν τα χαρακτηριστικά τους και τα μεταπωλούσαν ή τα αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους.

Επίσης, εντοπίσθηκε εργαστήριο αποσυναρμολόγησης και τροποποίησης δικύκλων καθώς και χώρος αποθήκευσης- έκθεσης των κλοπιμαίων.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες, έναν 38χρονο και δύο 51χρονους καθώς και μία 24χρονη από την Ουκρανία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, από τον Οκτώβριο του 2014 τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε κλοπές δικύκλων, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν στο εργαστήριο αποσυναρμολόγησης και τροποποίησης δικύκλων που διατηρούσαν στο Νέο Κόσμο και σε χώρο αποθήκευσης – έκθεσης των κλοπιμαίων προς πώληση στο Παγκράτι.

Ειδικότερα, ηγετικό ρόλο στη σπείρα είχε ο 51χρονος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εκμίσθωση των δύο (2) χώρων, καθόριζε το είδος των μοτοσυκλετών που πρέπει να κλαπούν, ενώ ήταν υπεύθυνος και για τις πωλήσεις των παραποιημένων δικύκλων και των εξαρτημάτων μέσω αγγελιών σε ιστοσελίδα που είχε καταρτίσει ο ίδιος.

Ο δεύτερος 51χρονος ήταν υπεύθυνος για την αποσυναρμολόγηση των κλεμμένων δικύκλων, καθώς και για την παραποίηση των χαρακτηριστικών τους.

Επίσης, ο 38χρονος διέπραττε τις κλοπές και η 24χρονη είχε το ρόλο του ταμία της οργάνωσης και ήταν υπεύθυνη για την καταγραφή των οδηγιών σχετικά με το είδος των μοτοσυκλετών που ενδείκνυται να αφαιρεθούν και την καταγραφή των αμοιβών των υπολοίπων μελών, ενώ ταξινομούσε και συσκεύαζε τα αποσυναρμολογούμενα εξαρτήματα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους δύο (2) χώρους στο Νέο Κόσμο και το Παγκράτι, που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας για τις παράνομες δραστηριότητές τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εξαρτημάτων μοτοσυκλετών (κινητήρες, πιρούνια, ψαλίδια, φανάρια, κοντέρ, ζάντες αλουμινίου, εξατμίσεις, καθίσματα κ.α.), πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ένα (1) ηλεκτρικό τρυπάνι, μία (1) συσκευή θερμοκόλλησης, πλήθος εργαλείων για την αποσυναρμολόγηση δικύκλων, δύο (2) ατζέντες με ιδιόχειρες σημειώσεις της 24χρονης και άλλα έγγραφα. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) δίκυκλα με παραποιημένα χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι έχουν διαπράξει τριάντα εννέα (39) κλοπές μοτοσυκλετών, ενώ από το σύνολο των κατασχεθέντων εξαρτημάτων προκύπτει ότι οι κλοπές είναι πολύ περισσότερες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:45