search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:42
MENU CLOSE

Με «Νιότη» ανοίγει σήμερα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (Video)

23.09.2015 14:48
Έρευνα ανατρέπει τα στερεότυπα: Οι νέοι δεν είναι ανεύθυνοι απέναντι στον κορωνοϊό - Media

Με τη «Νιότη» του Πάολο Σορεντίνο ανοίγει η αυλαία του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, οι γνωστές μας Νύχτες Πρεμιέρας.

 

Με τη «Νιότη» του Πάολο Σορεντίνο ανοίγει η αυλαία του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, οι γνωστές μας Νύχτες Πρεμιέρας.  Η τελετή έναρξης θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας του Σορεντίνο, μια ιστορία για τον χρόνο που κυλά, τα γηρατειά και τη νιότη, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ των Καννών.  

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 4 Οκτωβρίου με την προβολή της ταινίας «Dheepan» του Ζακ Οντιάρ που κέρδισε φέτος τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες. 

Συνολικά 239 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο θα προβληθούν στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας. Ισχυρή παρουσία έχει το ελληνικό τμήμα του Φεστιβάλ, με 102 ταινίες μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους, ενώ επιστρέφουν το Διεθνές Διαγωνιστικό και το τμήμα Μουσική και Φιλμ. 

Το Φεστιβάλ έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Τρίτης με την προβολή του 3D τολμηρού Love του Γκασπάρ Νοέ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:42