search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:52
MENU CLOSE

Άθλιες συνθήκες εργασίας των παιδιών με ετήσιο μισθό όσο το κόστος ενός από τα παντελόνια που φτιάχνουν (Photos)

01.12.2015 07:11
Άθλιες συνθήκες εργασίας των παιδιών με ετήσιο μισθό όσο το κόστος ενός από τα παντελόνια που φτιάχνουν (Photos) - Media

Η σκληρή πραγματικότητα πίσω από τις βιτρίνες των καταστημάτων των «ανεπτυγμένων» χωρών αποκαλύπτεται με χιλιάδες παιδιά να αναγκάζονται να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες με κίνδυνο για την υγεία και την ίδια τους τη ζωή.

 

Η σκληρή πραγματικότητα πίσω από τις βιτρίνες των καταστημάτων των «ανεπτυγμένων» χωρών αποκαλύπτεται με χιλιάδες παιδιά να αναγκάζονται να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες με κίνδυνο για την υγεία και την ίδια τους τη ζωή.

Οι συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της νοτιοανατολικής Ασίας, τα οποία προμηθεύουν τις μεγαλύτερες εταιρίες ρούχων του πλανήτη, είναι απαράδεκτες και απάνθρωπες.

Ο φωτογράφος Claudio Montesano Casillas, αποκαλύπτει τις ανύπαρκτες συνθήκες ασφάλειας σε ένα από τα εργοστάσια κατασκευής ρούχων στο Μπαγκλαντές και τις σκληρές συνθήκες εργασίας των παιδιών.

Ο Casillas επισκέφτηκε για πρώτη φορά τα εργοστάσια στο πλαίσιο μιας τουριστικής ξενάγησης (!) και εντυπωσιάστηκε από τις συνθήκες εργασίας. Στα παράτυπα εργοστάσια σε μικρούς χώρους, χωρίς εξόδους κινδύνου, χωρίς πυροσβεστήρες, στοιβάζονται 15 μηχανές και σε όλες εργάζονται παιδιά.

Τα παιδιά λέει δεν προλαβαίνουν φυσικά να πηγαίνουν στο σχολείο, κάνουν όλες τις δουλειές και εργάζονται από τις έξι το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα. Τρώνε, πλένονται και κοιμούνται μέσα στο εργοστάσιο σε μικρά δωμάτια και είναι κυρίως παιδιά που έρχονται από την επαρχία με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής.

Μόνο στο Μπαγκλαντες υπολογίζεται ότι εργάζονται περίπου ένα εκατομμύρια παιδιά ηλικίας από 10 έως 14 ετών και ο αριθμός των παιδιών εκτοξεύεται σε παιδιά άνω των 14 ετών.

Η βιομηχανία κατασκευής ρούχων στη χώρα είναι πολύ αναπτυγμένη και είναι η δεύτερη εξαγωγική χώρα μετά την Κίνα. Το Μπαγκλαντές έχει και μεγάλη ιστορία περιστατικών πυρκαγιών σε τέτοια εργοστάσια όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Το πιο συγκλονιστικό δυστύχημα με πυρκαγιά συνέβη το 2013 σε εργοστάσιο στη Ντάκα όπου περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο μισθός των παιδιών δεν ξεπερνάει τα 10 δολάρια το μήνα και είναι πολύ χαμηλότερος από το βασικό μισθό στη χώρα που είναι περίπου 45 δολάρια. Τα παιδιά δουλεύουν δηλαδή για ένα ολόκληρο χρόνο για να βγάλουν όσα οι κάτοικοι των «ανεπτυγμένων» χωρών, δαπανούν για ένα από τα παντελόνια που κατασκευάζουν.

Πηγή: Dailymail.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:51