search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:20
MENU CLOSE

Αυξήσεις μισθών για το 55% των δημοσίων υπαλλήλων, προανήγγειλε ο Βερναρδάκης

03.12.2015 15:18
Δήλωση Βερναρδάκη για σημερινό δημοσίευμα: Η εφημερίδα δεν θα αποφύγει τη δικαιοσύνη - Media

Αυξήσεις από 15 έως 60 ευρώ για το 55% των δημοσίων υπαλλήλων με το νέο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου 2016 προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

 

Αυξήσεις από 15 έως 60 ευρώ για το 55% των δημοσίων υπαλλήλων με το νέο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου 2016 προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σε συνέντευξή του στο Mega, ο κ. Βερναρδάκης διαβεβαίωσε ότι για το υπόλοιπο προσωπικό δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις αποδοχές τους και εξήγησε ότι το νέο έτος θα «ξεπαγώσει» το βαθμολόγιο και θα επανακαταταχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στους νέους βαθμούς που είναι στάσιμοι από το 2010.

Για το νέο σύστημα αξιολόγησης, ανέφερε ότι θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά έως το τέλος του 2016 και δεν θα έχει σχέση με καμία τιμωρία, απόλυση, διαθεσιμότητα «αλλά είναι μία διαδικασία που κάνει το Δημόσιο, άρα και τον υπάλληλο καλύτερο».

Για την επιλογή προϊσταμένων, είπε ότι θα είναι αξιοκρατική βάσει τεσσάρων κριτηρίων: τυπικά προσόντα, προϋπηρεσία, αξιολόγηση και συνέντευξη.

Η συνέντευξη, προσέθεσε, θα γίνεται από ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία συγκροτείται γι’ αυτό το λόγο, υπό το ΑΣΕΠ και με τη συμμετοχή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και με ένα γενικό διευθυντή του υπουργείου. «Θα είναι διαφανής, αντικειμενική, δημόσια και δεν θα είναι συνέντευξη επί γενικών θεμάτων, θα είναι συνέντευξη η οποία θα θίγει ζητήματα συγκρότησης και ανάπτυξης της συγκεκριμένης υπηρεσίας, ακολουθεί δηλαδή τα πρότυπα που υπάρχουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπλήρωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18