search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:56
MENU CLOSE

Τα πάνω κάτω στη φορολογία εισοδήματος στις αρχές Μαρτίου φέρνει το κουαρτέτο

02.02.2016 10:33
Εφορία: Τι πρέπει να πληρωθεί μέχρι σήμερα - Οι αναστολές πληρωμής λόγω κορωνοϊού - Media

Τα πάνω κάτω έρχονται στη φορολογία εισοδήματος μέχρι τις αρχές Μαρτίου, καθώς χθες πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης, συζητήθηκαν όλοι οι δημοσιονομικοί στόχοι που επηρεάζουν το 2016 όσο και για τη διετία 2017-2018 με το κουαρτέτο. 

 

Τα πάνω κάτω έρχονται στη φορολογία εισοδήματος μέχρι τις αρχές Μαρτίου, καθώς χθες πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης, συζητήθηκαν όλοι οι δημοσιονομικοί στόχοι που επηρεάζουν το 2016 όσο και για τη διετία 2017-2018 με το κουαρτέτο. Οι θεσμοί ζήτησαν ξεκάθαρες λύσεις στη διαπραγμάτευση στα δημοσιονομικά γεγονός που συνεπάγεται νεες φορολογικές διατάξεις.

Η  πρότασή της ελληνικής Κυβέρνησης για την αλλαγή στις φορολογικές κλίμακες θα δοθεί σήμερα στους θεσμούς  και σε αυτή θα  περιλαμβάνεται το φορολογικό των αγροτών, η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των εσόδων από τα ενοίκια και η ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλεγγύης .

Τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές να εφαρμόσει η Κυβέρνηση στο πεδίο της φορολογίας είναι:

– Ο επαναπρογραμματισμός της έκπτωσης φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους. Πρόκειται για την έκπτωση έως 2.100 ευρώ που δίνεται σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Από αυτόν τον επαναπρογραμματισμό καθώς και τη νέα φορολογική κλίμακα θα καθοριστεί ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα, δηλαδή από ποιο όριο εισοδήματος και πάνω θα ξεκινήσουν οι επιβαρύνσεις.

– Την ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλεγγύης στην φορολογική κλίμακα. Η εισφορά φέρνει κάθε χρόνο στα κρατικά ταμεία περίπου 1,1 δισ. ευρώ και αυτά θα πρέπει να καλυφθούν από τις νέες φορολογικές κλίμακες

– Την αύξηση του φορολογικού συντελεστή του αγροτικού εισοδήματος από το 13% στο 20% για το εισόδημα του 2015 και στο 26% για το 2017 με παράλληλη αύξηση έως και το 100% της προκαταβολής φόρου.

– Και την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης της κλίμακας των ενοικίων και μάλιστα από το εισόδημα του 2015.

Όπως ήταν αναμενόμενο εκτός του φορολογικού ανοίγουν και πάλι όλα τα καυτά θέματα όπως  το ασφαλιστικό, αλλά και το θέμα των «κόκκινων» δανείων για τα οποία η κυβέρνηση πρέπει να έχει κλείσει τη συμφωνία έως το τέλος του μήνα.

Ετσι σήμερα  θα συναντηθούν για το  ασφαλιστικό με το κουαρτέτο, ο υπουργός  Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Κατρούγκαλος, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Για τις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συνάντηση για το θέμα των «κόκκινων» δανείων, παρουσία και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Οι επικεφαλής του κουαρτέτου θα αποχωρήσουν την Παρασκευή και θα επιστρέψουν μετά από 10 ημέρες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα αναλάβουν δράση τα τεχνικά κλιμάκια, καθώς θα πρέπει να λάβουν μορφή όχι μόνο οι προς ψήφιση διατάξεις του φορολογικού και του ασφαλιστικού, αλλά και οι προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την περίοδο 2016-2019.

Οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων θα ξεκινήσουν εκ νέου στις 15 Φεβρουαρίου, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τις αρχές Μαρτίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:54