search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:51
MENU CLOSE

Πέντε άνδρες με χειροπέδες στα Ιωάννινα γιατί… έσκαβαν για χρυσές λίρες!

05.02.2016 16:37
Χρυσές λίρες: Τα ελληνικά νοικοκυριά ξεπούλησαν και το 2020 λόγω υψηλών τιμών (Πίνακας) - Media

Η αναζήτηση κρυμμένου θησαυρού από ομάδα πέντε ατόμων οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους το βράδυ της Πέμπτης, σε δασώδη περιοχή κοντά στο χωριό Κερασέα της Δωδώνης.

 

Η αναζήτηση κρυμμένου θησαυρού από ομάδα πέντε ατόμων οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους το βράδυ της Πέμπτης, σε δασώδη περιοχή κοντά στο χωριό Κερασέα της Δωδώνης.

Οι πέντε άνδρες, ηλικίας 37, 46, 48, 62 και 66 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του ΑΤ Ζίτσας και του ΑΤ Περιφέρειας και κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας «περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν χθες το βράδυ, σε δασική περιοχή στην Κερασέα Ιωαννίνων, να πραγματοποιούν ανασκαφή, χωρίς ειδική άδεια, με σκαπτικό μηχάνημα και με τη βοήθεια ανιχνευτή μετάλλων, ψάχνοντας για χρυσές λίρες, όπως ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς.

Ένα φορτηγό, το σκαπτικό μηχάνημα και ο ανιχνευτής μετάλλων κατασχέθηκαν. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:50