11/08/2020 03:34:26

Συμφωνία Ν. Κορέας, ΗΠΑ και Ιαπωνίας για «δυναμικές κυρώσεις» κατά της Βόρειας Κορέας

Συμφωνία Ν. Κορέας, ΗΠΑ και Ιαπωνίας για «δυναμικές κυρώσεις» κατά της Βόρειας Κορέας - Media

 

Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκεούν Χίε είχε σήμερα τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε. Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν για “δυναμικές και περισσότερο αποτελεσματικές” κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας, μετά την εκτόξευση πυραύλου, που η έκανε η τελευταία, το Σαββατοκύριακο.

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, συμφώνησαν επίσης, στην ανάγκη υλοποίησης πολλαπλών κυρώσεων πέραν του πλαισίου του ΟΗΕ, προκειμένου ν' ασκηθούν πιο αποτελεσματικές πιέσεις στην Πιονγκγιάνγκ, μετά την πυραυλική εκτόξευση της Κυριακής, αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου της Νότιας Κορέας.

Ο πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε την εκτόξευση ως “άμεση απειλή” κατά της ασφάλειας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, ανέφερε η ίδια ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου της Νότιας Κορέας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.