search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:15
MENU CLOSE

Ο Νταβούτογλου αξιοποιεί την επίθεση για να εισβάλει στη Συρία καταγγέλλουν οι Κούρδοι – «Καμία σχέση με το μακελειό στην Άγκυρα»

18.02.2016 14:24
Η στρατιωτική «βαβέλ» της Συρίας: Ποιοι πολεμούν ποιους - Ποιοι τους στηρίζουν (Photos/Videos) - Media

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, προσπαθεί επίτηδες να «φορτώσει» στους Κούρδους την αιματηρή επίθεση στην Άγκυρα προκειμένου να έχει ένα άλλοθι για να εισβάλει στη βόρεια Συρία, καταγγέλλει η Γενική Διοίκηση των Λαϊκών Μονάδων Άμυνας των Κούρδων (YPG).

Σε σχετική ανακοίνωση η YPG ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πολύνεκρη επίθεση στην τουρκική πρωτεύουσα, διαψεύδοντας τον Νταβούτογλου που κατηγόρησε ευθέως τους Κούρδους της Συρίας για το μακελειό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της YPG αναφέρει τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό στο λαό μας και στην κοινή γνώμη, η επανάσταση στη Rojava έχει εισέλθει στο τέταρτο έτος της. Οι δυνάμεις της YPG αγωνιζόμαστε για να προστατεύσουμε το λαό μας στην περιοχή της Rojava από την πρώτη στιγμή. Κάτω από δύσκολες συνθήκες, προφυλάσσουμε το λαό μας από βάρβαρες συμμορίες όπως η ISIS και η Al-Nusra. Στο διεθνή τύπο είναι πολλές οι αναφορές σχετικά με την υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία προς αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες.

Εκτός από αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες που μας επιτίθενται, εμείς ως YPG δεν έχουμε εμπλακεί σε καμία στρατιωτική δραστηριότητα ενάντια σε γειτονικά κράτη ή άλλες δυνάμεις. Παρ ‘όλες τις προκλήσεις και τις επιθέσεις στα σύνορα της Rojava, εμείς έχουμε ενεργήσει με ιστορική ευθύνη και ποτέ δεν τις ανταποδώσαμε στο τουρκικό κράτος. Κατά τα τελευταία 4 χρόνια, η Rojava είναι η ασφαλέστερη περιοχή κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και δεν έχει υπάρξει καμία επιθετική στρατιωτική δράση από την πλευρά μας καθόλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό το γεγονός είναι γνωστό στον τουρκικό στρατό και την κυβέρνηση του AKP.

Σκόπιμα διαστρεβλώνουν την αλήθεια, αποδίδοντάς μας την ευθύνη για την έκρηξη στην Άγκυρα.

Θα θέλαμε να επαναλάβουμε το μήνυμά μας προς τους λαούς της Τουρκίας και του κόσμου. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το γεγονός. Και όχι μόνο με το συγκεκριμένο γεγονός. Δεν έχουμε ποτέ εμπλακεί σε επίθεση εναντίον της Τουρκίας.

Το τουρκικό κράτος δεν μπορεί να αποδείξει την εμπλοκή μας σε κανενός είδους επίθεση, γιατί ποτέ δε συμμετείχαμε σε καμία τέτοια ενέργεια. Η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Davutoğlu ότι “η επίθεση στην Άγκυρα διεπράχθη από την YPG” είναι ένα ψέμα και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Με τη δήλωση αυτή, ο Davutoğlu θέλει να ανοίξει το δρόμο για μια επίθεση στη Συρία και τη Rojava και να συγκαλύψει τις σχέσεις του τουρκικού κράτους με την ISIS, οι οποίες είναι γνωστές σε όλους.

Ως Λαϊκές Μονάδες Άμυνας – YPG, δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι δεν έχουμε καμία σχέση με την έκρηξη στην Άγκυρα, και καλούμε όλα τα γειτονικά κράτη να σεβαστούν την επανάσταση στη Rojava και τη θέληση των λαών της.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:15