search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:34
MENU CLOSE

Επεκτείνεται το δίκτυο των «ΑΤΜ» γάλακτος στην Αττική – Δείτε πού θα βρείτε φρέσκο γάλα 24 ώρες το 24ωρο

02.03.2016 13:47
Επεκτείνεται το δίκτυο των «ΑΤΜ» γάλακτος στην Αττική - Δείτε πού θα βρείτε φρέσκο γάλα 24 ώρες το 24ωρο - Media

Έναν νέο τρόπο διάθεσης γαλακτοκομικών προϊόντων στους καταναλωτές στην Αθήνα φέρνει ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα αλλάζοντας τα δεδομένα στην αγορά.

Μετά την Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, ο ΘΕΣγάλα θα προμηθεύει καθημερινά την αγορά της Αθήνας, με το φρέσκο, λίγων ωρών, συνεταιριστικό γάλα, στους αυτόματους πωλητές γάλακτος, μια καινοτομία την οποία εισήγαγε στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα από την Παρασκευή 4 Μαρτίου το απόγευμα ο συνεταιρισμός ξεκινά τη λειτουργία των 10 πρώτων αυτόματων πωλητών σε: Αιγάλεω, Περιστέρι (2 καταστήματα), Πειραιάς, Νίκαια, Χαλάνδρι, Γαλάτσι, Παγκράτι, Νέο Κόσμο και Αμπελόκηπους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ του συνεταιρισμού Αθανάσιος Βακάλης, πρόκειται για μια επένδυση που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του συνεταιρισμού ο κ. Βακάλης ανέφερε ότι η λειτουργία του ΘΕΣγάλα, είναι ένα ζωντανό, πραγματικό παράδειγμα αυτοοργάνωσης, συνεργειών και ορθής λειτουργίας του πρωτογενούς τομέα, που δείχνει την έμπρακτη απάντηση στα προβλήματα της εποχής μας.

«Όπως ο ΘΕΣγάλα, έτσι και άλλοι παραγωγοί μπορούν να συνεταιριστούν, να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, χωρίς να περιμένουν μαγικά ραβδιά, και να προσδώσουν υπεραξία στην παραγωγή τους, να δουν τις εκμεταλλεύσεις τους επιχειρηματικά, να καινοτομήσουν και να δώσουν την ευκαιρία στους Έλληνες καταναλωτές και όχι μόνο να απολαύσουν ποιοτικά τοπικά προϊόντα, απευθείας από τον παραγωγό» τόνισε ο κ. Βακάλης.

Με την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων στην Αθήνα, ο ΘΕΣγάλα θα διαθέτει πλέον 43 καταστήματα στις τρεις πόλεις (Λάρισα 16, Θεσσαλονίκη 17 και Αθήνα 10), ενώ έχει ως άμεσο στόχο την προοδευτική επέκταση του δικτύου των καταστημάτων του, μέσα στο 2016, τόσο με την αύξηση της γεωγραφικής κάλυψης της Αθήνας όσο και με τη δημιουργία σημείων πώλησης και σε άλλα αστικά κέντρα.

Οι αυτόματοι πωλητές λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και προσφέρουν στους καταναλωτές: γάλα πλήρες (ενός και μισού λίτρου), γάλα ελαφρύ (ενός και μισού λίτρου), ημίσκληρο τυρί (συσκευασμένο), λευκό αγελαδινό τυρί (συσκευασμένο) και το σοκολατούχο γάλα θεςCHOCO.

Τόσο τα τυριά όσο και το σοκολατούχο γάλα παρασκευάζονται από 100% φρέσκο αγελαδινό γάλα από τις φάρμες του ΘΕΣγάλα. Στους αυτόματους πωλητές, διατίθενται επίσης γυάλινα μπουκάλια πολλαπλών χρήσεων και πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης ενώ οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν και τα δικά τους μπουκάλια για την προμήθεια του γάλακτος.

Η τιμή του φρέσκου γάλακτος στην Αθήνα θα είναι από 1 ευρώ το λίτρο (με τη χρήση της προπληρωμένης κάρτας του ΘΕΣγάλα) έως 1,10 ευρώ (με τη χρήση μετρητών). Ο καταναλωτής θα μπορεί να επιλέξει την ποσότητα που επιθυμεί (1 ή 1/2 λίτρο) και τη συσκευασία που επιθυμεί (γυάλινο, πολλαπλών χρήσεων μπουκάλι, ή πλαστικό μιας χρήσης).

Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ιδρύθηκε το 2011 και αποτελείται από 100 αγελαδοτρόφους και 50 φάρμες της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, στις οποίες παράγονται καθημερινά 120 τόνοι φρέσκου αγελαδινού γάλακτος, που αντιπροσωπεύουν το 10% της εγχώριας παραγωγής. Το 2015 ο τζίρος ανήλθε σε 25 εκατ. ευρώ ενώ το 2016 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.

Το 2016 ο ΘΕΣγάλα έθεσε σε λειτουργία το νέο ιδιόκτητο, υπερσύγχρονο και πλήρως αυτοματοποιημένο εργοστάσιο παστερίωσης γάλακτος στη Θεσσαλία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:34