search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:48
MENU CLOSE

Ούγγροι ακτιβιστές βοηθούν κρυφά πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα – Τους κυνηγούν οι Μυστικές Υπηρεσίες

09.03.2016 14:57
«Μας χτυπούσαν με ρόπαλα, έσβησαν τσιγάρο πάνω μου»: Φρικιαστική καταγγελία για βία στρατιωτικών κατά μεταναστών στη Θράκη (Photos) - Media

Αντιμέτωποι με τις μυστικές υπηρεσίες της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Βίκτωρ Όρμπαν βρίσκονται Ούγγροι ακτιβιστές που αψηφούν την σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης της χώρας τους και στέκονται αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες.

Όπως μετέδωσε τη Δευτέρα το δίκτυο Hungary Today, ο επικεφαλής σύμβουλος ασφάλειας του Ούγγρου πρωθυπουργού υποστήριξε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας έχουν την πληροφορία ότι ομάδες αναρχικών προσπαθούν κρυφά να βοηθήσουν τους πρόσφυγες να διασχίσουν τα σιδερόφρακτα σύνορα.  

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις δίνουν στους πρόσφυγες μεγάλους κόφτες, ώστε να αντιμετωπίσουν τους φράχτες.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο κορυφαίος σύμβουλος του Όρμπαν ανέφερε ακόμα ότι η Ουγγαρία είναι έτοιμη να αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις, τόσο αστυνομικές όσο και στρατιωτικές, στα σύνορά της.

Η Ουγγαρία, εξέχον μέλος της «ομάδας του Βίσενγκραντ», τηρεί εξαιρετική σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική, οχυρώνοντας πρώτη τα νότια σύνορά της και αντιμετωπίζοντας τους πρόσφυγες με στυγνή καταστολή.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:46