search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:48
MENU CLOSE

Κυβερνητική κρίση για το λάθος Μουζάλα – Στο Μαξίμου ο Καμμένος

16.03.2016 06:18
Προς αναβολή η συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου - Media
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος έχει ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα γιατί αποκάλεσε Μακεδονία την ΠΓΔΜ.

 

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος έχει ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα γιατί αποκάλεσε Μακεδονία την ΠΓΔΜ.

Την παραίτηση του υπουργού ζητά και η Νέα Δημοκρατία, ενώ το Ποτάμι κρατά πιο ήπια στάση, αναφέροντας ότι ένα σαρδάμ δεν μπορεί να κοστίσει στον υπουργό τη θέση του.

Εν τω μεταξύ, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν προσέλθει διαδοχικά, την τελευταία, ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός, Αναστάσιος Πετρόπουλος, καθώς επίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

«Οφείλει να παραιτηθεί – Δεν έχω μαζί του κόντρα»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι ο υπουργός οφείλει να παραιτηθεί ωστόσο ο ίδιος δεν έχει κόντρα με τον Γιάννη Μουζάλα: «Εάν έχω κάτι με κάποιον το λέω ευθέως και δημόσια, το θέμα αυτό δεν έχει να κάνει με συνεργασία, αυτό το είπε χθες το βράδυ αποτελεί τεράστια εθνική ζημιά» είπε ο υπουργός.

«Οφείλει να παραιτηθεί, οφείλει να προστατεύσει την κυβέρνηση και να φύγει», πρόσθεσε

Ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε ότι μίλησε χθες το βράδυ με την  κ. Γεροβασίλη και της είπε ότι οι ΑΝΕΛ καλύπτονται από την ανακοίνωση.

«Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές που δεν παραβιάζονται, πρέπει να έχει την ευαισθησία ο κ. Μουζάλας αφού αναγνώρισε ότι έκανε γκάφα, να πάει σπίτι του».

Κάλυψη από Μαξίμου

«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία “ΠΓΔΜ”. Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία” είναι το λιγότερο υπερβολή» ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, αργά το βράδυ της Τρίτης. 

Διπλή συγγνώμη από Μουζάλα

Μιλώντας  το βράδυ της Τρίτης στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984 ο Γιάννης Μουζάλας ζήτησε συγγνώμη για την επίμαχη αναφορά.

«Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αργότερα, σε νέα δήλωσή του, ο Γιάννης Μουζάλας ζητησε ξανά συγγνώμη, λέγοντας ότι η αναφορά του δεν ανταποκρίνεται στη στάση του:

 «Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά  τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:47