search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:16
MENU CLOSE

Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο χρωμάτων στον Ασπρόπυργο (Photos + Video)

28.03.2016 11:52
Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο χρωμάτων στον Ασπρόπυργο (Photos + Video) - Media
Σε εξέλιξη παραμένει πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τις 11 το πρωί σε βιομηχανία χρωμάτων, στην οδό Μεγαρίδος, στον Ασπρόπυργο.

 

Σε εξέλιξη παραμένει πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί στη βιομηχανία χρωμάτων «DRUCKFARBEN AEBE», στην οδό Μεγαρίδος, στον Ασπρόπυργο.

Η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, εκδηλώθηκε στο παρασκευαστήριο χρωμάτων του εργοστασίου όπου και έχει περιοριστεί λόγω της άμεσης επέμβασης ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων που έριξαν εγκαίρως επιβραδυντικό αφρό.

Ο χώρος εκκενώθηκε από την πρώτη στιγμή και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξαν τραυματίες ούτε εγκλωβισμένα άτομα. Στο σημείο έσπευσαν 27 οχήματα της πυροσβεστικής με 81 πυροσβέστες και 8 πεζοπόροι.

 Πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή και είναι ορατοί από απόσταση χιλιομέτρων. Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες προκειμένου να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

ΟΕΧΒΕ: Νε επέμβει το Υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ για τα αίτια της πυρκαγιάς

H Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος(Ο. Ε. Χ. Β. Ε.) αναφέρει ότι έχει καταγγείλει πολλές φορές την έλλειψη μέτρων ασφάλειας της συγκεκριμένης επιχείρησης, στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους (ΣΕΠΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΧΒΕ, στην ίδια κατεύθυνση υπήρξαν και καταγγελίες από το εργοστασιακό Σωματείο, που σήμερα δεν υπάρχει, καθώς μοναδικός στόχος της επιχείρησης ήταν η διάλυση του Σωματείου όπως και το επέτυχε.

Επιπλέον, η ΟΕΧΒΕ καλεί το Υπουργείο Εργασίας, το ΣΕΠΕ να επέμβει ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια της πυρκαγιάς και επισημαίνει ότι έχει ευθύνη να επανεξετάσει όλες τις προηγούμενες καταγγελίες που υπήρξαν με επίκεντρο τα μέτρα ασφάλειας.

Τέλος, καλεί το Υπουργείο Εργασίας να δραστηριοποιήσει τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς με παραπέρα ελέγχους στις χημικές βιομηχανίες που κατά κύριο λόγο κρύβουν πολλούς κινδύνους για τους εργαζόμενους σ’ αυτές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:15