search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:03
MENU CLOSE

Πιέζουν τον Τσίπρα για «ηρωική έξοδο» – Ποντάρουν σε «δεξιά παρένθεση»

30.04.2016 17:16
Πιέζουν τον Τσίπρα για «ηρωική έξοδο» - Ποντάρουν σε «δεξιά παρένθεση» - Media

Το κρυφό σχέδιο Λαγκάρντ – Σόιμπλε, η δραχμή, η «ηρωική έξοδος» και η πρόταση για τους «180». 

 

«Αν οι δανειστές επιμείνουν στη νομοθετική προληπτικών μέτρων, στέλνουν το μήνυμα ότι έχουν λάβει την απόφαση να οδηγήσουν τη χώρα εκτός ευρώ. Μας οδηγούν στη δραχμή».

Αυτή η φράση ακούστηκε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, από τον πρωθυπουργό στο “μίνι υπουργικό” συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, όταν και ελήφθη ομόφωνα η απόφαση να μην νομοθετηθούν τα προληπτικά μέτρα, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, των υπουργών Επικρατείας, Νίκου Παππάς και Αλέκου Φλαμπουράρη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, και Παιδείας, Νίκου Φίλη, της κυβερνητικής εκπροσώπους, Όλγας Γεροβασίλη, των γενικών γραμματέων κυβέρνησης και υπουργικού συμβουλίου, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Μιχάλη Καλογήρου, και ορισμένων στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.

Σε περίπτωση που οι δανειστές υποκύψουν στις πιέσεις ΔΝΤ και Σόιμπλε και επιμείνουν στην ψήφιση συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων για το 2018 από την ελληνική Βουλή είναι πολύ πιθανόν η χώρα να οδηγηθεί σε κάλπες, αναφέρει η εφημερίδα.

Αν η κυβέρνηση επιλέξει το σενάριο των εκλογών θα πρέπει προηγουμένως –σημειώνει- να υποβάλλει την παραίτησή της, αφού έως και έναν χρόνο μετά την εκλογή της δεν μπορεί να επικαλεστεί εθνικό λόγο προκειμένου να ζητήσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αρχαιρεσίες.

«Ηρωική έξοδος»

Στο μεταξύ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν στο τραπέζι και το θέμα της “δεξιάς παρένθεσης”, πιέζοντας τον Αλέξη Τσίπρα για μια “ηρωική έξοδο” με άρνηση των μέτρων που προτείνουν οι δανειστές.

Στελέχη της Κουμουνδούρου που πρόσκεινται κυρίως στους “53+” και κορυφαίοι υπουργοί που εδώ και καιρό “ερωτοτροπούν” μαζί τους εκτιμούν ότι η παραμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία θα έχει ημερομηνία λήξης και μάλιστα σύντομα.

«Η εφαρμογή των σκληρών μέτρων του ΔΝΤ δεν κρατούν επί μακρόν καμία κυβέρνηση στην εξουσία», αναφέρει κορυφαίος υπουργός που βρίσκεται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό.

«Η νεοφιλελεύθερη ατζέντα του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και η ταύτισή του με τους πλέον σκληρούς εκ των δανειστών θα τον οδηγήσει σε σύντομη πτώση», επισημαίνουν.

Ταυτόχρονα υπογραμμίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατορθώσει με αυτό τον τρόπο «να σώσει την ψυχή του» και να «αποδράσει από το μνημονιακό μπλοκ».

Απορρίφθηκε πρόταση για “180”

Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και η πρόταση να ζητηθεί πολιτικά πλειοψηφία 180 βουλευτών για την ψήφιση του πακέτου των 5,2 δισ., όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι όταν ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα.

Η πρόταση βέβαια απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς εκτιμήθηκε ότι πρώτοι από όλους θα αντιδρούσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που θα δημιουργούσε  ενδοκομματικό πρόβλημα.

Πηγή: Real News

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:02