search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:21
MENU CLOSE

ΟΗΕ: Επτακόσιοι οι νεκροί στα ναυάγια των τελευταίων ημερών

29.05.2016 12:57
ΟΗΕ: Επτακόσιοι οι νεκροί στα ναυάγια των τελευταίων ημερών - Media

Για 700 νεκρούς σε τρία μεγάλα ναυάγια που σημειώθηκαν νότια της Σικελίας, τις τελευταίες ημέρες, κάνει λόγο η  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. 

 

Για 700 νεκρούς σε τρία μεγάλα ναυάγια που σημειώθηκαν νότια της Σικελίας, τις τελευταίες ημέρες, κάνει λόγο η  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ο τραγικός απολογισμός προκύπτει από τις μαρτυρίες των διασωθέντων.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών, κατά το πρώτο ναυάγιο, την περασμένη Τετάρτη, πέθαναν περίπου 100 άνθρωποι. Τις τελευταίες ώρες, οι επιζήσαντες του ναυαγίου της Πέμπτης, ανέφεραν ότι πρέπει να έχασαν την ζωή τους μέχρι και 500 «απελπισμένοι της θάλασσας».

Συνολικά, στο πλεούμενο επέβαιναν 670 άνθρωποι. Μετά από το ναυάγιο της Παρασκευής, τέλος, σε απόσταση περίπου 30 μιλίων από τις λιβυκές ακτές, ανασύρθηκαν οι σοροί 45 μεταναστών, ενώ οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες.

Στο μεταξύ, έφτασε σήμερα στο λιμάνι του Ρήγιου της Καλαβρίας το ιταλικό στρατιωτικό πλοίο «Βέγκα», το οποίο μετέφερε στην ξηρά εξακόσιους είκοσι εννέα διασωθέντες και τις σαράντα πέντε σορούς των μεταναστών που έχασαν την ζωή τους στο τελευταίο τραγικό ναυάγιο, πριν δύο ημέρες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:19