search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:01
MENU CLOSE

H Microsoft επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στον τομέα της… μαριχουάνας

17.06.2016 13:41
Αλβανία: «Δύσκολες» εποχές για τους χασισοκαλλιεργητές - Ξέμειναν από… καλούς σπόρους! - Media
 
Στη διαρκώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία παραγωγής κάνναβης για ιατρικούς ή και ψυχαγωγικούς σκοπούς των ΗΠΑ «βάζει πόδι» ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft, συμμετέχοντας σε ανάπτυξη υπηρεσιών πληροφορικής σε έναν τομέα που όπως φαίνεται θα εξελιχθεί σε εξαιρετικά κερδοφόρο τα επόμενα χρόνια.
 
Συγκεκριμένα, η Microsoft ανακοίνωσε χθες ότι προχωρά σε συνεργασία με την εταιρεία λογισμικού Kind Financial η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή software «από τον σπόρο έως το ράφι» για τη βιομηχανία της φαρμακευτικής κάνναβης (το λογισμικό αυτό έχει κυρίως χαρακτηριστικά logistics, επιτρέποντας στους παραγωγούς να παρακολουθούν το στοκ τους, να γνωρίζουν τους κατά τόπους νόμους και να διαχειρίζονται τις συναλλαγές τους).
 
Σημειώνεται ότι ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς είχε ταχθεί υπέρ της νομιμοποίησης της ψυχαγωγικής κάνναβης στο δημοψήφισμα της πολιτείας Ουάσινγκτον (όπου έχει την έδρα της η εταιρεία), αντιμετωπίζοντάς το ως ένα πείραμα που άξιζε να γίνει. Ήδη, δεκάδες νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν συνδέσει τη λειτουργία τους με τη βιομηχανία της φαρμακευτικής κάνναβης στις ΗΠΑ, ωστόσο η Microsoft είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που αναμειγνύεται στον τομέα αυτό.
 
Σύμφωνα με αναλυτές, η απροθυμία των μεγάλων επιχειρήσεων να εμπλακούν στον συγκεκριμένο τομέα οφείλεται κυρίως στο μπερδεμένο νομικό πλαίσιο, αλλά και στο γεγονός ότι η αποποινικοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης ενδεχομένως να αρθεί μόνο και μόνο λόγω της αλλαγής ενός πολιτειακού Κυβερνήτη, πολλώ δε μάλλον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ωστόσο, οι ίδιοι αναλυτές εκτιμούν ότι η συμμετοχή μιας εταιρείας του μεγέθους και του status της Microsoft στη βιομηχανία της κάνναβης ενδέχεται να επηρεάσει θετικά, τόσο τους επενδυτές, όσο και τους νομοθέτες.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:00