search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:24
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-06-2016

22.06.2016 05:06
Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων - Media

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα για τις 22-06-2016

 

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα για τις 22-06-2016

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τρόμος για συνταξιούχους του Δημοσίου»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μειωμένο σε ποσοστό 11% έως 63% θα είναι το μέρισμα που θα λάβουν την επόμενη Τετάρτη 29 Ιουνίου οι 284.000 δικαιούχοι του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ). Οι περικοπές αυτές αποτελούν συνέπεια των διατάξεων του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου (ν. 4387/2016)».

ΕΘΝΟΣ: «Ευκολίες πληρωμής στην επιστροφή επιδοτήσεων»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ο τελικός λογαριασμός για τις αγροτικές ενισχύσεις των ετών 2008-2009 που κρίθηκαν παράνομες από την ΕΕ. Απαλλάσσονται όσοι έλαβαν μέχρι 2.000 ευρώ. Πότε και πώς θα πληρώσουν όσοι χρωστούν μεγαλύτερα ποσά. Το αίτημα προς την Κομισιόν».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ψυχρολουσία σε μισθούς και συντάξεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί των 617 ευρώ και συνταξιούχοι των 682 ευρώ θα δουν τις καθαρές τους αποδοχές να μειώνονται. Μεγαλύτερες απώλειες για όσους δεν έχουν προστατευόμενα τέκνα».

 

ΕΣΤΙΑ: «Είναι το Grexit πράγματι παρελθόν;»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η παρουσία του αποδεδειγμένως συμπαραστάτη της Ελλάδος σε ιδιαίτερους δυσχερείς συγκυρίες, επί κεφαλής της Κιμμισσιόν, κ. Ζ. Κ. Γιούνκερ, και οι δηλώσεις για το τέλος της εποχής του Grexit είναι ιδιαίτερης σημασίας για την προοπτική της χώρας εντός της Ενώσεως του ευρώ».

Η ΑΥΓΗ: «Συλλογικές συμβάσεις για δίκαιη ανάπτυξη»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «η επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση συλλογικών συμβάσεων και τον κατώτατο μισθό είναι ο πυρήνας της θέσης με την οποία θα προσέλθει η κυβέρνηση στη συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση και, ταυτόχρονα, προϋπόθεση για να έχουν κοινωνικό αντίκρισμα οι προσπάθειες ανάπτυξης της οικονομίας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μπλόκο στο ΕΣΠΑ λόγω καρτέλ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τον κίνδυνο να φρενάρει το ΕΣΠΑ για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα αντιμετωπίζει η Ελλάδα, λόγω της υπόθεσης του καρτέλ στις κατασκευές, στο οποίο εμπλέκονται οι μεγαλύτερες ξένες και ελληνικές εταιρείες. Η σχετική εισήγηση ερμηνεύεται ως πολιτική πίεση, ενώ μπορεί να επηρεάσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού που συνεδριάζει στις 21 Ιουλίου».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Απρόθυμοι δανειολήπτες για ρυθμίσεις»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «ελάχιστοι είναι οι δανειολήπτες που εμφανίζονται συνεργάσιμοι και προσέρχονται στις τράπεζες για να ρυθμίσουν τα δάνειά τους. Μέχρι στιγμής, στη δεύτερη επιστολή των τραπεζών ανταποκρίθηκε μόλις το 15%».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Καθρέφτης ενός συστήματος που γεννά φτώχεια και πόλεμο»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «τα 65 εκατομμύρια έφτασαν οι ξεριζωμένοι σε όλο τον πλανήτη, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ. Χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που στήριξε τις αποφάσεις της ΕΕ οι οποίες ανοιγοκλείνουν σύνορα ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου».

ΤΑ ΝΕΑ: «Χάδια και χαστούκια»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «την υποστήριξη της Κομισιόν στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά που θα αποτελέσουν και το σημείο αιχμής της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος με τους δανειστές, φαίνεται να διασφαλίζει το Μέγαρο Μαξίμου».

KONTRA NEWS: «Σόου Γιούνκερ στην Αθήνα μεγάλα κέφια είχε ο πρόεδρος»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ολόκληρο σόου έστησε στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για να δείξει ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα και να μας πείσει ότι οι λεγόμενοι εταίροι είναι στο πλευρό μας».

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Μήνυμα αγωνίας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με «Άλμα στο 2018» ο κ. Φέσσας ξεκίνησε την ομιλία του στην απογευματινή επίσημη εκδήλωση της συνέλευσης του ΣΕΒ παρόντος του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του κ. Ζ. Κλ. Γιούνκερ. Ανέφερε τις επιδόσεις που θα ήθελε να έχει η οικονομία ως το 2018 και παράλληλα απηύθυνε ένα ισχυρό μήνυμα προς τους δανειστές»

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « «Καμπανάκι» Κομισιόν προς κατασκευαστικές»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε «πάγωμα» της εκταμίευσης κοινοτικών κονδυλίων προς τη χώρα από το Περιφερειακό Ταμείο και το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ μπορεί να οδηγήσει η έρευνα που πραγματοποιεί η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού σχετικά με την ύπαρξη καρτέλ εγχώριων και ξένων κατασκευαστικών εταιρειών στην Ελλάδα, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18